Διακοπές;

Επεράσαν τζιει φέτος οι μαύρες επέτειοι. Στες 15 τζιαι τες 20, εκατσιαρίσαμεν πάλαι, εφκάλαμεν μαρτυρίες στην τηλεόρασην, στην Χαραυγήν, στο Φέισμπουκ. Σάννα τζιαι οι επέτειοι εν το τελευταίον δύσκολον νοητικόν στενόν που πρέπει να περάσει ο Κυπραίος για να ξαπολυθεί ελεύθερος να απολαύσει το καλοτζιαίριν του. Εκάμαμεν το καθήκον μας. Άψετε τα κάρβουνα τωρά, τζιαι βάρτε την παττίχαν μες το τζιύμμαν να κρυανίσκει.

Λλία μίλια πιο τζιει, στην Γάζαν, οι γάζες τζιαι τα φάρμακα εν κανούν, οι πόμπες εν σταματούν. Η μπύρα εν τσακρίν κουμπάρε. Το κλέφτικον σου εν πολλά μερακλίδικον. Τα προβλήματα του κόσμου έννεν δικά μας.

Τον Αύγουστον εννά συναχτούν πάλαι κάτι Βαρωσιώτες να θυμηθούν την ‘άλωσην’. Μετά εννά παν στον Πρωταράν για φαΐν, αφού ήρταν που ήρταν ως δακάτω. Οι βουλευτές εν διακοπές. Το Κυπριακόν, εν συζητήται το καλοτζιαίριν, παρόλον που η καταστροφή η τελική εν καλοτζιαίριν που εγίνην. Εν πολλά πυρά τζιαι εν μπορούμεν να συζητούμεν.

Ο σιεράς τζιαι ο καλουψιής δουλεύκουν μες τον λάλλαρον. Ο Παλαιστίνιος πεθανίσκει. Οι πολιτικοί τζιαι εθνοκάπηλοι πηαίννουν σε επετειακές συγκεντρώσεις τζιαι τραπέζια, κάμνουν ομιλίες για Θερμοπύλες. Για κάθε νεκρόν εκατοντάδες εκάμαν καριέραν πολιτικού. Τζιαι ο κύκλος συνεχίζεται.

Advertisements
This entry was posted in Πολιτικά τζιαι ιστορία. Bookmark the permalink.

2 Responses to Διακοπές;

  1. Ο/Η AnefOriwn λέει:

    Αγαπητέ Μάριε,

    Έτσι για χάριν της συζήτησης εν ΜΑΣ λαλείς τζιαι τί εισηγείσαι;

  2. Ο/Η M λέει:

    Εν εισηγούμαι τίποτε. Είμαι πολλά απαισιόδοξος γενικά. Το μόνον που ελπίζω είναι ότι ίσως μελλοντικά καταφέρουμεν να αναγιώσουμεν γενιές ανθρώπων που θωρούν τον κόσμον με μμάτιν κριτικόν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s