Έρκουμαι. Τζιαι φοούμαι.

Έσιει 15-σχεδόν 16 χρόνια που ζιω δακάτω. Γενικά πάω στην Νήσον κάθε χρόνον να κάμω διακοπές, να δω τους δικούς μου τζιαι τους φίλους μου. Λλίον-πολλά εσυνήθισα την ιδέαν του ότι εν θα εύρω τον ίδιον τόπον που άφηκα, τζι ας επεράσαν μόνον 12 μήνες. Όποτε έρτω πιάννει το μμάτιν μου άλλα πράματα, συνήθως χτίσματα, επαύλεις τζιαι ξενοδοχεία-τζιαι κάποια που εμείναν μισοδότζιην γιατί έππεσεν ο τραπεζικός πόλεμος τζιαι έκοψεν τα. Εν με γεμώννουν πιον με όσην θλίψην με εγεμώνναν πριν 5-10 χρόνια. Έμαθα πιον ότι φυσιολογικά ο κόσμος κινείται, τζιαι θα ήταν πολλά παράξενον αν εύρισκα κάθε χρόνον τον ίδιον τόπον τζιαι κόσμον που άφηκα πίσω. Σάμπως τζιαι γω εν άλλαξα;

Τζιαι όμως, που τότε που έσιει νάρτω επεράσαν (τζιαι επεράσετε) πολλά. Τραπεζική κρίση κυρίως, ανεργία. Η συνέχιση της στροφής προς τα δεξιά, με το νεοναζιστικόν στοιχείον τζιαι τους ιδεολογικούς τζιαι οικονομικούς ευεργέτες του στα ψηλά της Κυπριακής αστικο-εκκλησιαστικής ελίτ. Η άνοδος οππορτουνιστών πολιτικάντηδων, απογόνων τζιείνων που εκυβερνήσαν παλιά σε τζιαιρούς βιαίους τζιαι βρώμικους. Τζιαι η παντελής ανικανότητα του κόμματος της αριστεράς να διαχωρίσει την θέσην του που το κατεστημένον, την διαφθοράν, τον αστισμόν, να στήσει το ανάστημαν του ενάντια στο νεο-φιλελεύθερον τζιαι νεο-συντηρητικόν κατεστημένον που καταστρέφει τον τόπον.

Προχτές άκουσα ήταν να κάμουν το Κάβο Γκρέκο γήπεδον γκολφ. Ο Ακάμας επήεν. Η Καρπασία πάει. Εν αφήκαμεν τίποτε. Το μμάτιν μας γυαλλίζει για τον ππαράν, τζιαι εν εφήκαμεν δεντρόν για δείγμαν. Ο Τάσσος πριν λλία χρόνια είπεν ότι εν επαρέλαβεν δημοκρατίαν για να την αφήκει μισήν. Για το νησίν όμως εν λαλεί κανένας τίποτε, ούτε οι Οικολόγοι, που εν κατ’ακρίβειαν άλλον έναν δεξιόν αστικόν κόμμαν που μονοπωλεί την ταπέλλαν χωρίς να διαμαρτύρεται. Το νησίν λοιπόν, πόσον εννά παραδώσουμεν στες επόμενες γενιές; Τί έμεινεν; Concrete Jungle που λαλεί τζιαι ο Bob. Φοούμαι. Εν έμεινεν τίποτε λαλείτε που να με συγκινεί; Ο τόπος που με γέννησεν-εν ακόμα ο τόπος μου οξά εν άλλος ένας τόπος για διακοπές; Εννά δούμεν. Έρκουμαι. Τζιαι φοούμαι.

Advertisements
This entry was posted in Ταξίθκια and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s