Οδοιπορικόν που τα Ιταλογαλλικά σύνορα (Α’)

chinotto

Φέτος αποφασίσαμεν να κάμουμεν διακοπές αλλού αντί στην Νήσον, για διάφορους λόγους. Εκοιτάξαμεν ποτζιεί-ποδά, να πάμεν κάπου που εν εξαναπήαμεν, να συνδυάσουμεν ήλιον τζιαι θάλασσαν για να γεμώσουμεν τες παταρίες. Εκαταλήξαμεν στην περιοχήν γυρόν που τα σύνορα Ιταλίας/Γαλλίας, τζιαμαί που ξεκινά η Ριβιέρα να πούμεν. Όι ότι είμαστεν αππωμένοι τζιαι θέλουμεν ριβιέρες δηλαδή, απλά είπαμεν να δούμεν τζιαι έναν άλλον τόπον.

Επιάμεν αεροπλάνον για την Νίς (Νίκαιαν που λαλούμεν Ελληνιστίνδην) τζιαι που τζιαμαί τρένον στον πρώτον μας προορισμόν, την πόλην Ventimiglia της Ιταλίας. Στο τρένον η σύζυγος με την μιτσιάν ηύραν κάπου τζιαι κάτσαν, εγώ με τες 2 βαλίτσες (όντας ο ισχυρός ανήρ ιμίsh) έμεινα κοντά στες πόρτες τζιαι ηύρα μιαν θεσούαν τζιαι έκατσα. Στον επόμενον σταθμόν μπαίννουν μέσα κάτι κοπέλλια, 3 μαντράχαλοι, τίτσιροι που την μέσην τζιαι πάνω, ηλιοκαμένοι τζιαι (όπως εσυνειδητοποίησα αμέσως) μεθυσμένοι. Εμιλούσαν γαλλικά τζιαι ιταλικά τζιαι εκάμναν πάρα πολλήν φασαρίαν. Εσύγκοψα τους ότι πρέπει να ήταν ανθρώποι της θάλασσας, σκλεροί ναυτικοί με μιαν πραγματική πιθανότηταν βίας, σωματικής τζιαι λεχτικής. Ανθρώποι που εν παίζουν με τους κανόνες της δικής μας κοινωνίας, αλλά έχουν την γραμμένην τζιαι τρομοκρατούν μας.

Το ένστικτον μου εφκήκεν σωστόν μέσα σε 2-3 λεπτά, γιατί όπως αστειεύκαν με έναν μιτσήν στα γαλλικά (ο μιτσής γύρω στα 13-14) που το φιλικόν επέρασεν στο απειλητικόν σε κλάσμαν δευτερολέπτων, τζιαι ένας που τους μαντράχαλους άρπαξεν τον μιτσήν που τον γιακκάν τζιαι ξιτήμασεν τον. Ο μιτσής εφοήθηκεν τζιαι έφυεν σιγά-σιγά για άλλον βαγόνιν. Τα κοπέλλια εσυνεχίσαν να κατσιαρίζουν στα γαλλο-ιταλικά τους τα οποία εσύγκοψα ότι ήταν σπασμένα τζιαι άρκεψα να απορώ αν ήταν που τα Βαλκάνια. Ακριβώς τζιείντην ώραν εσταμάτησεν το τρένον στο Μονακό, τζιαι όπως ανοίξαν οι πόρτες αρκέψαν να φωνάζουν «vafanculo (γαμήσου) Monaco» μες τον σταθμόν. Τζιαμαί άρκεψεν τζιαι ο ένας τους να φωνάζει «faşist kapitalist Monaco», τζιαι άρκεψεν να μιλά τζιαι στους άλλους 2 στα Τούρτζικα τζιαι να λαλεί κάτι για organizasyon (παλιός κομμουνιστής, ποιος ξέρει;). Παρόλον που εν είμαι Τούρκος, ένιωσα έναν αίσθημαν αντροπής, σάννα τζιαι ήρτεν ο κόσμος ο δικός μας να δείξει τον νουν του στον κόσμον τούτον, ντροπιάζοντας μας ούλλους.

Λλίον πολλά τα ίδια, ώσπου στο τέλος μια κοπέλλα εν άντεξεν τζιαι είπεν τους να σιωπήσουν γιατί ήταν πολλά αγενείς. Λαλεί της ο ένας (ο δήθεν κομμουνιστης) «πόθθεν είσαι;» «Που τον Καναδάν» λαλεί η κορού. «Καλά, δώσμου 2 λεπτά τζιαι εννάρτω να σου απαντήσω». Έφυεν. Εστράφηκεν ύστερα που 1-2 λεπτά τζιαι έκατσεν απέναντι της. «Μα ίνταμπου μου είπες πριν;» «Είσαστεν πολλά αγενείς». Τζιαι τζιαμαί άρκεψεν ένας οχετός ξιτιμασιάς στα εγγλέζικα, τούρτζικα. Η μιτσιά άλλαξεν θέσην να μεν δέχεται τες προσβολές του. Τζιείνος εν την ακολούθησεν, αλλά άρκεψεν τζιαι φώναζεν μες το βαγόνιν, έφταιξεν του ο Καναδάς. Μετά επήεν στους φίλους του τζιαι αρκέψαν να φωνάζουν «vafanculo Canada». Αντράπηκα που εν είπα τίποτε, αλλά που την άλλην εν επολλοέθελα να μασιαιρωθώ την πρώτην μέραν των διακοπών μου. Στον επόμενον σταθμόν εκατέβασεν τους που το τρένον η αστυνομια τζιαι ανασάναμεν. Μετά που λλίον εφτάσαμεν στην Ventimiglia. Ήταν η πιο καταθλιπτική εμπειρία σε τρένον που επέρασα ποττέ μου. Τουλάχιστον επέρασεν οπότε το υπόλοιπον των διακοπών έλπιζα ότι ήταν να περάσει καλά. Εν απογοητεύτηκα.

_____________________________

Συνεχίζεται

Το ποτόν της φωτογραφίας εν το κινόττο, που το κάμνουν που έναν πικρόν τζιητρομηλούιν με το ίδιον όνομαν

Advertisements
This entry was posted in Ταξίθκια and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Οδοιπορικόν που τα Ιταλογαλλικά σύνορα (Α’)

  1. Ο/Η Panayiotis λέει:

    Εγιώ νομίζω εν κινοττο που επίνναν, γι αυτό μεν το διαφημίζεις. Που λαλείς ρε φρατέλλο, ήβρεν ο γιός μου κάτι φωτογραφίες που κάτι εκδρομές του σχολείου τζιε που κάτι μπητς πάρτυ τζιε άρεσε του η φατσούα σου (Μα εν ο Μάριος τούτο το μωρό?) τζιε τα μαλλιά του νούννου του ( βλ. πρώην βάρβαρος).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s