Χριστούγεννα, μέρες καταναλωτισμού, αλλά όι για ούλλους

image of a homeless man in a Birmingham underpass

Άστεγος άντρας σε υπόγεια διάβαση στο Birmingham (κλικ στη φώτο για σύνδεσμο στο Flickr)

Τον τελευταίον χρόνον είσιεν έναν κοπέλλιν, άστεγον, που εκάθετουν σε μιαν στοάν δίπλα που το Aldi τζιαι άλλα καταστήματα (για όσους εν ξέρουν το Aldi, κάτι σαν Lidl). Όποτε επέρνουν που τζιαμαί πάντα εσιαιρέταν με, με την μεθυσμένην τζιαι βραχνήν (σαν τσιακκιλομηχανή) του φωνήν: «all right mate?» «fine mate thanks, you?» «I’m good mate». Τζιαι στο που έφευκα, φορτωμένος ψούμνισμαν, πάντα ελάλουν του: «See you soon mate» «You too mate» «Look after yourself» «And you mate». Ούτε έξερα τ’όνομαν του. Ήταν άνθρωπος που τον εξικοκκάλισεν η ζωή, μάλλον αλκοολικός αν όι τζιαι της ηρωίνης, με τατουάζ, καταρισιεμένος. Αλλά πάντα ευγενικός. Πολλές φορές εσκέφτηκα να του δώκω κάτι, αλλά πάντα λαλούν σου να μεν τους διάς λεφτά γιατί ξοθκιάζουν τα πας την ηρωίνην ή μπύρες (πάντα εβάσταν έναν ττενεκκούιν Carlsberg Special Brew-η αγαπημένη μπύρα του αλκοολικού γιατί μεθκιάς πιο γλήορα επειδή εν δυνατή).

Κάποτε εσκέφτουμουν να τον ρωτήσω αν θέλει να του πιάσω τίποτε να φάει που τον φούρνον, κάτι τέλος πάντων ρε παιδίν μου. Πάντα ένιωθα έναν αίσθημαν ενοχής, γιατί η κοινωνία μας-τούτη η δήθεν αναπτυγμένη κοινωνία μας που έσιει τζιαι αίσθημαν ανωτερώτητας-αφήννει τούντους ανθρώπους του περιθωρίου να σαπίζουν πας το πεζοδρόμιον. Εγώ έχω μιαν σχετικά καλήν δουλειάν με καλόν εισόδημαν, άνετην ζωήν, τζιαι τούτος τζιοιμάται χαμαί. Ποττέ εν το έκαμα όμως τζιείντο έξτρα βήμαν, να τον ρωτήσω αν θέλει τίποτε, να πάω πιο τζιει που τζιείντο αρχικόν τζιαι φορμουλαϊκόν «Hello mate». Ίσως γιατί οι οικονομικές τζιαι κοινωνικές μου συνθήκες κάμνουν με τζιαι μέναν ανασφαλήν, όπως τζιαι τόσους άλλους στο ίδιον επίπεδον/εισόδημαν. Ίσως να εφοούμουν να ανοιχτώ με έναν άνθρωπον με τον οποίον υποθετικά εν έχουμεν τζιαι πολλά να πούμεν.

Την περασμένην Δευτέραν, που ήταν ψόφος την νύχταν τζιαι έκαμνεν -6, ηύραν τον πεθαμμένον πίσω που την εκκλησιάν (ω η ειρωνία). Επέρασεν σχετικά απαρατήρητον, εχτός που το ότι το ανέφερεν κάποιος στο φατσοβιβλίον της γειτονιάς μας. Στο μεταξύ, ούλλοι μας ξοθκιαζούμαστεν αβέρτα, αγοράζουμεν παιχνίθκια, βιβλία τζιαι φαϊν σάννα τζιαι καρτερούμεν την αποκάλυψην. Αδικία ρε γαμώτο.

______________________

Η φωτογραφία εν μια παλιά που έφκαλα με την Zenit EM μου σε μαυρόασπρο φιλμ

Advertisements
This entry was posted in Δουλειά οξά δουλεία, Ιστορίες and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Χριστούγεννα, μέρες καταναλωτισμού, αλλά όι για ούλλους

 1. Ο/Η Moonlight λέει:

  Ήβρα τζι εγώ έναν πεθαμένον μια φορά στη Γαλλία. Εν τον έξερα, πρώτη φορά τον εθώρουν, ήταν μόλις εβρέθηκα στην πόλη, τζαι έπαθα τόσο σhοκ που είδα έναν άθρωπο που πέθανε τζιαμέ έτσι… Να βοηθούμε ρε, ένα κομμάτι πίτσα, ένα σάντουιτς, κάτι που το δρόμο. Ας μέννεν λεφτά, αλλά κάτι σε φαί. Ένα παλιό φλις που τες κάσιες, μιαν κουβερτούν. Τούτο εν που τα πράματα που σκέφτουμαι άμα θωρώ τα πιχλιπίθκια που γοράζουν στους σhύλλους τζαι τους κάττους τους…εν έχω κάτι με τα κατοικίδια, ίσα ίσα, αλλά όι να μεν γοράζεις ένα πράμα για τον άλλον άθρωπο που πεινά…

  • Ο/Η M λέει:

   Moonlight έχεις δίκαιον, απόλυτον δίκαιον. Τα χριστούγεννα δακάτω εν μια αηδία γενικά, το πόση σπατάλη ππέφτει εν αδιανόητον. Καλά να περνάς, τζιαι σύ τζιαι ούλλοι.

 2. Ο/Η Anef_Orwin λέει:

  Εικόνες που τις βλέπουμε και δίπλα μας πλέον, εδώ στην Κύπρο.
  Η γραφίδα ΣΟΥ μ’ άγγιξε! Κι αν δεν έχω κάτι άλλο δικό μου για τα Χριστούγεννα, με την άδεια ΣΟΥ να το αναδημοσιεύσω…

 3. Ο/Η strovoliotis λέει:

  Φοβάμαι, πως θα συμπεριφερόμουν όπως εσύ. Και θα ένοιωθα ένοχος όπως εσύ.

 4. Ο/Η Aceras λέει:

  Οτι τζιαι να έκαμνες η εξαθλίωση του δεν είχεν σωτηρία. Τζιαι να τον έσωζες τζιείνη την νύχτα ήταν να κουντήσεις την δυστυχίαν του λίγες μέρες τζιείττε μέρου. Αν εμπορούσες τουλάχιστον να άλλασσες το σύστημαν, να σου πώς μαζί σου. Εγώ επήρα έναν τζιαι τάισα τον τζιόλας. Δεν νομίζω να έκαμα κάτι εκτός που να δουλέψω πας τέσσερα ενοχές μου

 5. Ο/Η Aceras λέει:

  Tes ενοχές μου έθελα να γράψω αλλά.το iPad αποφάσισε τέσσερα έν καλλύττερα τζιαι έν το είδα να το διορθώνω.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s