Επετειακόν της 15ης του Ιούλη: δικαιοσύνη τωρά!

El presidente

Επειδή με κούρτισεν ο Άνευ, είπα να πω τζιαι γιω το δικόν μου.

Σήμερα εν επέτειος. Έσιει 38 χρόνια που τότε που τζιείνοι που εβαρτήκαν να ξηλώσουν την δημοκρατίαν τζιαι να την κάμουν νομόν της Ελλάδας (ασσέν τζιαι μισήν) εκάμαν τα  μαμμούριν τζιαι εμείναμεν με την δημοκρατίαν μισότζιην. Εξεκινήσαν που το ’55 να μας ενώσουν μίσιημου, τζιαι δεν επνάσαν ώσπου τζιαι κοττήσαν το μισόν νησίν μούχτην. Ούκ ελλάττω τζιαι πελλάρες. Μα τζι άλλον ελλάττω; Εν θα μείνει τίποτε ρε. Εφαηθήκαν, οι Γριβικοί, οι Γιωρκατζικοί, οι Παπαδοπουλλικοί να ξιλείψουν μίσημου τους Τ/Κ τζιαι να μας ενώσουν με την μαμμάν πατρίδαν, αμιγές νησάκιν, ελληνικότατον. Έτα ούλλα τζιαμαί.

Εμέναν τζιείνον που με τρώει εν το ότι κάθε χρόνον λαλούμεν τα ίδια. Έγκλημαν, προδοσία, βασανιστήρια, δολοφονίες, τραμπουκισμοί. Έν τζιαι εν μόνον τζιείνα που εκάμαν τον Ιούλην του ’74. Εν τζιείνα που εκάμναν που το ’55 ως το ’74. Λαλεί τα τζιαι ο Μιχάλης ποτζιεί στο Παντός Καιρού τζιαι ελυσσιάσαν οι συνδέσμοι αγωνιστών. Οι ανθρώποι που επαίζαν κόσμον εν ψυχρώ, που τους εσκοτώνναν που το ξύλον, που εκάμαν ομαδικούς τάφους που τη Λεμεσόν ως την Μεσαρκάν τζιαι το Παραλίμνιν, εν ακόμα ζωντανοί οι πιο πολλοί. Κανένας εν επιέρωσεν για τζιείνα που έκαμεν, κανένας. Έδωκεν τους ο Μακάριος κλάδον ελαίας. Έκρυψεν τζιαι το ΑΚΕΛ να μεν πολλονικατώννει τα πράματα (ώσπου τζιαι δυστυχώς η ιστορία παραγράφεται τζιαι διαγράφεται).

Ως πότε έννα ανεχούμαστεν να κυκλοφορούν τούτοι οι δολοφόνοι ανάμεσα μας; Ως πότε εννά λαλούμεν το ίδιον πράμαν; Γιατί εν ξεκινούμεν δικαστικές διαδικασίες ενάντια σε τζιείνους για τους οποίους έχουμεν στοιχεία; Είπα το τζιαι ξαναλαλώ το: υπάρχουν πολλές μαρτυρίες. Μιαν χρονιάν η Χαραυγή εδημοσίευσεν μαρτυρίαν νου χωρκανού μου, ο οποίος είπεν ότι με το πραξικόπημαν εκατεβήκαν στον αριστερόν καφενέν του χωρκού μας εοκαβητατζιήες τζιαι εκάμναν εικονικές εκτελέσεις. Εβάλαν του το πιστόλιν πας την κκελλέν τζιαι τραβήσαν την σκανδάλην. Ένας που τούτους ήταν ο μετέπειτα βουλευτής Α. Καράς. Μα γιατί ανεχούμαστεν την κοροϊδίαν; Εν κανεί που καταστρέψαν (τζιαι ακόμα καταστρέφουν) την χώραν, ανεχούμαστεν τους να κορτώννουν τζιόλας. Βουλευτές, τραπεζικοί, ξενοδόχοι, αξιοσέβαστα μέλη της κοινωνίας μας.

Αλλά εν φταιν τζιείνοι. Φταίμεν εμείς που τους αφήκαμεν. Εάν τζιείνα τα στελέχη της δεξιάς που εκάμαν εγκλήματα εν επιερώσαν για τα εγκλήματα τους, εν μόνον επειδή τους αφήκαν η αριστερά τζιαι οι δημοκρατικές δυνάμεις που εκρύψαν να περάσουμεν. Εγώ προτείνω να ξεκινήσουμεν συλλογήν υπογραφών: να έρτουν στην δικαιοσύνην όσοι μπορούν με στοιχεία να καταδικαστούν. Ειδικά τα τελευταία χρόνια με την έρευνα που κάμνουν διάφοροι, όπως ο Μιχάλης ο Μιχαήλ, τζιαι ειδικά ο Δρουσιώτης, έχουμεν πολλά στοιχεία στα σιέρκα μας για να τους δικάσουμεν. Έννεν αργά καθόλου. Δαμαί ο Βιδέλα της Αργεντινής έφαεν (τωρά) ισόβια το 2010 τζιαι αλλό 50 φέτος, για τες θηριωδίες που έκαμεν που το ’76 ως το ’81, παρόλον που εν 87 χρονών. Τζιαι άμαν ποσπαστούμεν με τους πραξικοπηματίες, να αρκέψουμεν με τζιείνους του Εθνικού Μετώπου, τζιαι να τελειώσουμεν με τους ορίτζιναλ ΕΟΚΑτζιήες που αντί να κάμνουν αντιαποικιακόν αγώναν, εκαθαρίζαν αριστερούς τζιαι άλλους όπως τους εκάπνιζεν.

Ίνταμπου λαλείτε; Να τους κάτσουμεν μέσα; Γιατί εμέναν τούτα τα «κλάδος ελαίας» τζιαι μουσκουρούθκια εν μου κάθουνται καλά. Τωρά να μου πεις βίτσαν της ροφκιάς που λαλεί τζιαι ο τζιύρης μου, μάλιστα. Αρκέφκουμεν με τούτους (όσοι ζιουν):

Υπουργοί του πρέδρου, Νίκος Σαμψών
Υπουργός Εξωτερικών, Ντίμης Δημητρίου
Υπουργός Εσωτερικών και Αμύνης, Παντελής Δημητρίου
Υπουργός Παιδείας, Παναγιώτης Δημητρίου (άλλος βουλευτής του ΔΗΣΥ)
Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας, Αρης Χατζηγεωργίου
Υπουργός Γεωργίας και Φυσικών Πόρων, Ανδρέας Νεοκλέους
Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων, Κυριάκος Σαβεριάδης
Υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Αδαμίδης
Υπουργός Εργασίας, Γιαννάκης Δρουσιώτης
Υπουργός Υγείας, Οδυσσέας Ιωαννίδης
Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Ανδρέας Παρισσινός
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Σπύρος Παπαγεωργίου

This entry was posted in Πολιτικά τζιαι ιστορία and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Επετειακόν της 15ης του Ιούλη: δικαιοσύνη τωρά!

 1. Ο/Η Κατσινιόρος λέει:

  Ως προς το πολιτικό πρόταγμα της ημέρας δεν έχω αντιρρήσεις. Θέλω όμως να πω συγχαρητήρια για το σύνολο της δουλειάς σου. Όλα τα κείμενα άψογα. Χαίρομαι που σε ανακάλυψα, έστω και αργά. Το κείμενο σου «Σαν Σήμερα» είναι πολύ κοντά σε κάτι που γράφω εδώ και χρόνια. «Έπαθα πλάκα» που λέμε στην Ελλάδα. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι αυτό που γράφεις, γράφεται από κάποιον άλλον κάπου αλλού, αυτό που διαβάζεις, είναι αυτό που εσύ ήθελες να γράψεις. Έχω κάποιες αντιρρήσεις ως προς τη χρήση του ελληνικού αλφαβήτου στην απόδωση της κυπριακής διάλεκτου αλλά αυτά θα τα πούμε άλλη ώρα.
  Περιμένω το επόμενο ποστ.

  • Ο/Η M λέει:

   Κατσινιώρε καλωσόρισες στο μπλογκ τζιαι ευχαριστώ για το σχόλιον. Τούτον που λαλείς έπαθα το τζιαι γω πολλές φορές, τζιαι μάλιστα με έναν μυθιστόρημαν που εσκέφτουμουν το οποίον ανακάλύψα ότι το έγραψεν άλλος :-). Για το αλφάβητον είχαμεν μιαν μεγάλην συζήτησην μέσα που τα μπλογκ πριν κανέναν χρόνον νομίζω, ευπρόσδεκτες οι παρατηρήσεις σου.

 2. Ο/Η Anef_Orwin λέει:

  Αγαπητέ Μάριε,

  Βρήκα χρόνο [καλοκαίρι είναι και κάπου περισσεύει και δη μ’ αυτή την ζέστη που σε κάνει να βαριέσαι να κάνεις άλλες δουλειές] και περιδιάβασα στο Blog ΣΟΥ! Εξ αφορμής του θέματος αυτής ΣΟΥ της ανάρτησης και δη αναφορές σου όπως αυτή «Έδωκεν τους ο Μακάριος κλάδον ελαίας. Έκρυψεν τζιαι το ΑΚΕΛ να μεν πολλονικατώννει τα πράματα (ώσπου τζιαι δυστυχώς η ιστορία παραγράφεται τζιαι διαγράφεται)» και σε συνδυασμό με τα όσα γράφεις για το πραξικόπημα σ’ άλλες σου αναρτήσεις [αλλά και τη συζήτηση που έγινε εκεί] όπως σ’ εκείνη με τίτλο “Πληγές της αριστεράς”, ΜΟΥ δημιουργήθηκαν κάποιος απορίες.
  Κατ’ αρχάς [πιστεύω ότι είναι σωστή η θέση σου ότι κάποιοι από τους πρωτεργάτες και τους κύριους υπαίτιους Αϊτής της μεγάλης προδοσίας αλλά και κάποιοι που ενέχονται σε εγκληματικές πράξεις [παράνομες συλλήψεις, βασανιστήρια και δολοφονίες] πρέπει να δικαστούν και να λογοδοτήσουν έστω και σήμερα. Τοις πάσι [τουλάχιστον στην περιοχή των Κοτσιηνοχωρκών] είναι γνωστός ο ρόλος του Καρά και τι έκαμνε στον σύλλογο της Αριστεράς του χωρκού σου, όπως και ότι οι πραξικοπηματίες ΕΟΚΑΒητατζιήες εδίσαν πλάσματα [Αριστερούς] πάνω σε εκσκαφείς τζι’ ετραβούσαν τους!!! Ο φασισμός σ’ όλο του το μεγαλείο! Όμως θεωρώ ότι αποτελεί ισοπέδωση του δημιουργικού ρόλου της Αριστεράς εν καιρώ ειρήνης η αιχμή σου ότι το ΑΚΕΛ δεν θέλει να κλείσει «το κεφάλαιον πραξικόπημαν»… Έστω τζι’ αν καταδικαστούν κάποιοι για την προδοσάι του 1974 και τις εγκληματικές τους πράξεις κατά το πραξικόπημα ή αναδειχθεί η «άλωση της Κυπριακής Δημοκρατίας που το ’63 τζιαι μετά (Τάσσος, Βάσος, Πόλυς, Νίκος, Νικόλας, Γρίβας κλπ)», νομίζεις ότι δεν πρέπει να μιλάμε γι’ αυτά πλέον και δεν πρέπει να γίνονται εκδηλώσεις καταδίκης τους αλλά και για να τιμούμε όσους σκοτώθηκαν ή δολοφονήθηκαν γιατί υπερασπίστηκαν τη δημοκρατίας και τη νομιμότητα; Έτερον εκάτερον φίλε Μάριε. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Και σίγουρα «αν δεν καθαρίσεις την πληγήν πάντα εννά φκάλλει πύον», όμως το πρόβλημα θα παραμένει ενόσω τον κυρίαρχο ρόλο θα το έχει η Δεξιά και το βαθύ της κράτος. Το ζήτημα είναι πως καταργείται αυτό το βαθύ κράτος και πως πετυχαίνονται ουσιαστικές αστικοδημοκρατικές αλλαγές σ’ αυτό τον τόπο. Και αυτό θα πραγματωθεί μόνο από ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες, ή τουλάχιστον με την ανοχή της “σιωπηλής πλειοψηφίας” της κοινωνίας μας [αν τούτη κρίνει ότι δεν θίγονται τα συμφέροντα της]. Αλλά όταν μια κοινωνία είναι έτοιμη [εν καιρώ μάλιστα βαθύτατης οικονομικής κρίσης] να αναδείξει τον Αναστασιάδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας και να θέσει μάλιστα την Αριστερά στο περιθώριο [παρά τα τυχόν λάθη, αδυναμίες και παραλείψεις της], τι μπορείς να περιμένεις, ή πόσο αισιόδοξος για το μέλλον μπορεί να είσαι;

  • Ο/Η M λέει:

   Αγαπητέ Άνευ,

   Ευχαριστώ για το σχόλιο σου. Συμφωνώ μαζί σου 100%-έτερον εκάτερον. Δεν διαφωνώ με τις εκδηλώσεις καταδίκης, αλλοίμονο-αλλά πρέπει επιτέλους να κινηθούν οι απαραίτητες δικαστικές διαδικασίες για να τιμωρηθούν ούλλοι τούτοι, τζιαι ταυτόχρονα να απομυθοποιηθούν οι ΕΟΚΑ τζιαι οι 2, επίσημα πλέον, να σταματήσει το κράτος να λαμβάνει μέρος σε μνημόσυνα καταδικασθέντων εγκληματιών κλπ. Νιώθω ότι πρώτα ο Μακάριος τζιαι η δεξιά του (δήθεν) κέντρου επαναπαυτήκαν τζιαι ήταν έτοιμοι να συγχωρήσουν, αλλά τζιαι η Αριστερά πιο γενικά έπρεπεν μετά την καταστροφή να επιμείνει-ίσως οι λόγοι που έν το έκαμεν ναν άλλοι Εν ξέρω πως ήταν η κατάσταση την δεκαετία μετά το ’74-εσύ εννά ξέρεις.

   Νομίζω φίλε Άνευ ότι το πράμαν ωρίμασεν. Έχουμεν αρκετά χρόνια πλέον που την καταστροφήν, αλλά πολλοί που τους υπαίτιους ζουν ακόμα τζιαι πρέπει να λογοδοτήσουν.

   Σε χώρες που υποφέραν που τον ναζισμό, τα σύμβολα τζιαι η ιδεολογία του εν παράνομα (Γερμανία, Πολωνία κλπ). Σε μας που υποφέραμεν που τον φασισμόν τζιαι την δράση της ΕΟΚΑ, γιατί τους κάμνουμεν μνημόσυνα; Ακόμα τζιαι το βαθύ κράτος της δεξιάς εν θα μπορεί να αντικρούσει στοιχεία τζιαι μαρτυρίες στο δικαστήριον, εν φτάννει ως τζιαμαί η δύναμη τους.

   Υ.Γ. ξέρω τζιαι την περίπτωσην που έδισεν ένας Λιοπετρίτης (μετέπειτα επιχειρηματίας συσκευαστής πατατών) έναν χωρκανόν μου πας τον σιοίρον τζιαι κωλόσυρεν τον.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s