Η Ευρωπροεδρία φτάννει στην δημοκρατίαν της μπανάνας

[Σκηνή: το γραφείον του ΥΠΕΞ του Μπανανιστάν, ο ΥΠΕΞ κάθεται με τα πόθκια πας το γραφείον, χωρίς παπούτσια, με κλατσούες Μπομπ Σφουγκαράκης, μιλά στο κινητόν].

«ΥΠΕΞ: Αλόου, ο Αντρίκκος; Γεια σου Αντρίκκο, ο Κλεόβουλος είμαι. Ναι ρε, που το ΥΠΕΞ, ίνταμπου κάμνουμεν; Η οικογένεια καλά; Μπράβο, σιαίρουμαι που το ακούω; Πως τα επεράσετε στο Σιαρμ-ελ-σέιχ; Μα είδες κουμπάρε ίντα ξενοδοχεία οι Αράπηες; Όι όπως τα δικά μας του Τσόκκου. Ναι ναι. Εμείς επήαμεν στο Λονδίνον για shοππινγκ πάλαι, ε, η κουμέρα σου έφαν το Χαροτς που πάν’ως κάτω, επάττισεν με. Ευτυχώς που εν πιερώννουμεν για τες πτήσεις τουλάχιστον ειδεμή ήταν να θέλω να πουλήσω νεφρόν ρε πελλέ.

«Τέλος πάντων, άκου να δεις γιατί σε πιάννω. Ξέρεις ότι εννά είμαστεν προεδρία της ΕΕ σε κανέναν-θκυο μήνες έννεν; Ε, είπαν μας που τες Βρυξέλλες να εύρουμεν λογότυπον ρε, κάτι πρωτότυπον τζιαι σέξυ. Όι όπως τζιείντο φλώρικον τους Δανούς που εβάλαν μίσιημου τα νούμερα τζιαι πάει που το 11 στο 12 τζιαι πελλάρες, όι, θέλω κάτι που να λαλεί ΜΠΑΝΑΝΙΣΤΑΝ: Η ΠΙΟ ΚΑΛΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ας πούμεν. Τζιαι δώκαν μου που τες Βρυξέλλες 100,000 ευρώπουλλα φιλούιν μου για το μάρκετιγκ τζιαι σκέφτηκα σε εφτύς. Αφού κάμνεις έτσι δουλειές έννεν; Πάντως τα προσκλητήρια για τα γενέθλια του μωρού έκαμες μου τα πολλά όμορφα, με την Μπάρπι τζιαι ξέρω γω, εμείναν ούλλοι με το στόμαν αννοιχτόν. Σόρρυ κουμπάρε, χτυπούν μου πας την άλλην γραμμήν.

«Αλόου! Ναι! Α, κύριε Χαμπή! Εννά με σάσεις για την Κυριακήν; Τριάντα άτομα. Να μου σάσεις μερίδες κλέφτικον, πατάτες, γεμιστά. Βρέθεται σου τζιαι κανένας αθθός της κολοτζιάς; Τζιαι της σχάρας εννοείται, διάφορα, κανέναν καραόλον… [Ψυθιριστά] Κανέναν πουλλούιν βρέθεται σου; Δύσκολον α; Τα γέριμα, ε, δε ίνταμπου μπορείς να κάμεις, εννά μου κάμεις μιάλην χάρην, γιατί αρέσκουν τους πολλά τουντους Γάλλους που εννά ταΐσω, τζι ας μουρμουρούν για τα περιβαλλοντικά. Εννά μεν έχουν οι Παραλιμνίτες σιόρ, εν δυνατόν; Άτε, αφήννω σε γιατί έχω τον Αντρίκκον της Πισιηλούς στην άλλη γραμμή. Πάι πάι κύριε Χαμπή!

«Έλα Αντρίκκο! Που λαλείς, ναι, θέλω κάτι πολλά δυνατόν α. Εν μπορώ να σου δώκω ούλλες τες εκατόν σιλιάες, αλλά εννά σε κανονίσω με καμιάν εβδομηνταρκάν για το ντιζάιν τζιαι το κκονσουλτέισιον, ΟΚ κουμπάρε; Όι όι, εν έσιει βίαν, έχουμεν ως τον Μάην ναι. Με το πάσον σου. Εννά σε δούμεν στο ματς το Σάββατον; Μα πάλαι τούτος ο προπονητής κάμνει πελλάρες-αν ήμουν εγιώ κουμπάρε ήταν να χτυπούμεν μουντιάλ. Τέλος πάντων, άτε, σιαιρετισμούς στην κουμέραν. Πάι πάι ρε.»

[Σκηνή: Τυπογραφείον ΜΑΚΩΛΕΞ στην παλιά πόλη, ο Αντρίκκος μιλά στον γιο του που εν στην Γ’ Λυκείου]

Αντρίκκος: «Ρε Ζήνωνα έλα εδώ. Ναι, κοίτα, έπιασεν με ο Υπουργός ρε. Πέμου, εσύ που είσαι καλός με τα κκομπιούτερ, μπορείς να μου κανονίσεις μιαν καλήν εικόναν για το Μπανανιστάν στην προεδρίαν της ΕΕ; Άτε γιε μου, τζιαι να δω ίνταμπου να κάμω για τζιείντο Άιππαττ, ίνταλος το λαλείς, που θέλεις για τα γενέθλια σου. ΟΚ. Άτε, κανόνιστα.

[Πιάννει το κινητόν του πάλαι]

«Αλόου, ναι, ο Αντρίκκος ο Αντρέου είμαι που το ΜΑΚΩΛΕΞ. Ναι, μια χαρά το όχημαν, αλλά εν μου το αφήννει πιον η κόρη μου, κάθε νύχτα έξω. Αρέσκει της που εν κκάπριο λαλεί ναι. Ε…πέμου, το νέον το μοτέλλον του Κκαγιέν πότε εννάρτει; Πόσα ένι; Μάλιστα, ε, μάλλον εννά το παραγγείλω, δώσμου 1-2 εφτομάες να κανονίσω τα λεφτά. Ναι, μετρητά. Τζιαι θέλω να μου κανονίσεις τζιαι κάμποσα έξτρα, ΟΚ Μήτσιο μου; Άτε, πάι.

Μετά που 2 μήνες…

[Που την ιστοσελίδαν του Ρόιτερ]

Ο Άντι Γουόρχολ κινεί αγωγή στην Δημοκρατία του Μπανανιστάν για παραβίαση των πνευματικών του δικαιωμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύριος Γουόρχολ ισχυρίζεται ότι το λογότυπο της Μπανανιστανής Προεδρίας της ΕΕ μοιάζει κατά πολύ με το εξώφυλλο το οποίο σχεδίασε ο καλλιτέχνης για το συγκρότημα Velvet Underground. Οι ισχυρισμοί δεν έχουν ακόμα αποδειχθεί, αλλά φήμες φέρουν τον Ζήνωνα Αντρέου, γνωστό χάκερ και αναρχικό ως το άτομο υπεύθυνο για τη δολιοφθορά. Ο Αντρέου δεν μπορεί να προσαχθεί στο δικαστήριο γιατί είναι μαθητής. Το πρακτορείο Ρόιτερ δεν μπόρεσε να έρθει σε επαφή με τον ΥΠΕΞ κο Κλεόβουλο Κλεοβούλου για δηλώσεις. Ιδού τα 2 λογότυπα-βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:

Η μπανάνα του Γουόρχολ

Το λογότυπο της προεδρίας του Μπανανιστάν

[Σκηνή: το γραφείο του ΥΠΕΞ, ο Κλεόβουλος στο κινητό]

«Έλα, Αντρίκκο, ναι, ε, έχουμεν έναν προβληματούιν. Έσιει έναν αμερικάνον ρε, που εν τον ηξέρει ούτε η μάνα του που λαλούν, που αθθυμήθηκεν ότι εν δική του η εικόνα ιμίsh τζιαι εννά μας πάρει δικαστήριον-πνευματικά δικαιώματα τζιαι πελλάρες. Ναι, μπορείς να την σάσεις λλίον να μεν μπερτέψουμεν; Ξέρω γω, άλλαξε το χρώμαν, βάλε καμιάν μπανάναν άλλην, ξέρεις εσού. Άτε φιλούιν μου. Άτε, εννά σε δω στο ματς. Το Κκαγιέν εντάξει; Ωραίον α; Είδες είδες, χρωστάς μου χάρην ρε πελλέ. Άτε, πάι πάι.»

_______________________________________________

Τούτη η ανάρτηση δεν είναι καθόλου εμπνευσμένη που τα τραγελαφικά της Νήσου, όπως τα εξέθεσεν ο Aceras τζιαι άλλοι. Οποιαδήποτε ομοιότης με πρόσωπα, καταστάσεις, κουλτούρες τζιαι τα λιμπά εν εντελώς συμπτωματική. Ούλλα τα πρόσωπα τζιαι καταστάσεις εν τέλλεια φανταστικά τζιαι εν θα εμπορούσαν ποττέ να συμβούν σε καμιαν χώραν της Ευρώπης, της Μεσογείου, ή της Καραϊβικής. Καμιά μπανάνα δεν υπέφερεν στην παραγωγήν τούτου του ποστ. 

Advertisements
This entry was posted in Ιστορίες, Πολιτικά τζιαι ιστορία and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Η Ευρωπροεδρία φτάννει στην δημοκρατίαν της μπανάνας

 1. Ομολογώ ότι γελώ κόμα! Πάρα πολλά καλόν!

  Τζιαι έμαθα τα «νέα» που σεν τζιαι τον Ακέρα γιατί οι σημερινές ειδήσεις στο ρότσον εστιάζουν στον μπούφο που αναστάτωσεν την Αστυνομία (εν αλήθκεια εν αστειεύκω).

  Ότι εν κλεψιμιόν – συγνώμην εννοώ ότι η «ιδέα μοιάζει» – εν προφανέστατον.

  Σοβαρά μιλώντας τωρά τζιαι χωρίς καμιάν προσπάθειαν να δικαιολογήσω:
  Για το λογότυπο εφκήκαν προσφορές (τωρά για 200 μάξιμουμ ευρώ εν καταλάβω το λόγο αλλά πες ότι έπαιζεν ούλλον το θέμαν της «επικοινωνιακής στρατηγικής»)
  Διάφορα γραφεία υποβάλαν τες προτάσεις τους οι οποίες αξιολογηθήκαν τζιαι εκατακυρώθηκεν η προσφορά στο συγκεκριμένον.
  Ως ιδέα όπως επαρουσιάστην με το φιλμάκι μια χαρά
  Εν καρτερώ που κανέναν που έν’ νναι η δουλειά του ή εν καταλάβει που τούτα τα πράματα να κόψει ο νους του να νεκατώσει πριν την αξιολόγησην των προσφορών για να επιβεβαιώσει τη γνησιότητάν τους.

  Ο προβληματισμός μου εν αλλού: Η εταιρεία στην οποίαν εκατακυρώθηκεν τούτη η προσφορά που επικαλείται ως δικήν της έμπνευσην τούτον το λογότυπο, τι έσιει να πει; Ειδικά αφού απ’ ότι φαίνεται ανέλαβεν την επικοινωνιακήν στρατηγικήν γεννικόττερα, ήνταλως εννά αντιδράση σε τούτον;

  Τζιαι η συγκεκριμένη εταιρεία εν έσιει να κάμει ούτε με Μιλτήες, ούτε με Ocean Tankers, ούτε με τίποτε

  Παίζω απλώς το δικηγόρον της δκιαόλας

 2. Ο/Η kaisi λέει:

  Χαχαχαχα πολλά καλό!

  Φυσικά τζαι δε θα μπορούσε κανένας από αυτούς που αξιολογούν τες προσφορές να ξέρει.

  Από τη στιγμή όμως που εβγήκε στη φόρα ότι εν καθαρός «Τουρουλλισμός» πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις κατά της εταιρείας που πήρε την προσφορά. Τζαι να διεκδικήσουμε τα λευτά πίσω τζαι να υποχρεωθούν να επανορθώσουν.

 3. Ο/Η aqua λέει:

  ΑΑΑχαχαχα! Πολλά καλόν! Ενημερώθηκα τζιόλας γιατί εν ήξερα τίποτε για το λογότυπον!

 4. Ο/Η Petros Ef λέει:

  πάντως μέχρι στιγμής καλά τα πάμε. πήραμε αρκετά εύσημα και δείξαμε την ετοιμότητα μας να συμβάλουμε σε μια καλύτερη Ε.Ε..

  Φυσικά ο χρόνος θα δείξει.το θετικό είναι πως δεν ξεκινήσαμε με γκάφα.

  περιμένω με ανυπομονησία το καινούργιο σου κείμενο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s