Παιδαγωγοί για πάτσους

Η κόρη μου, 3 1/2 χρονών τωρά, εν πολλά έξω καρδιά που λαλούν. Άμαν εν σπίτιν μας ή με την φίλη της τη γειτόνισσαν, εν συνέχειαν στο παιχνίδι τζιαι το τραγούδιν. Άμαν όμως φκει του σπιθκιού φκαίννει της έναν ένστικτον αυτοσυντήρησης, κάμνει την αντροπιάραν, εν αννοίεται εύκολα σε ξένα πλάσματα ώσπου να εν σίουρη. Καθόλου κακόν αν με ρωτάτε.

Το ίδιον τζιαι στο νηπιαγωγείον της που το άρκεψεν τον Σεπτέμβρην. «Εν αντροπιάρα πολλά» ελάλεν μας η δασκάλα της. Μετά την πρώτην εφτομάν εν έθελεν να ξαναπάει, αλλά σιγά σιγά έμαθεν τζιαι αρέσκει της. Παιδοψυχολογός τζιαι παιδαγωγός για μωρά εν είμαι. Αλλά κάποια πράματα εν κοινή λογική για λλόου μου. Μιαν ήμεραν επέταξεν μας μιαν ατάκαν η μιτσιά: «πάντα η ήσυχη τζιαι η αντροπιάρα». Ρωτούμεν την «ποιος λαλεί έτσι;» τζιαι λαλεί μας «η κυρία τάδε» (μια που τες δασκάλες της). Όπως είπα, παιδοψυχολόγος εν είμαι, αλλά τόσα ξέρω: άμαν λαλείς του μωρού έτσι συνέχειαν, το μωρόν αντιλαμβάνεται τον εαυτόν του με τζιείντες παραμέτρους. Δηλαδή αντί να του δώκεις ερεθίσματα τζιαι ενθάρρυνσην να μεννεν ντροπαλόν (ή άτακτον κλπ), επιβεβαιώνεις τζιείνην την ταυτότηταν τζιαι κάμνεις το πιο δύσκολον για το μωρόν να φκει που τζιειμέσα. Σάννα τζιαι η δασκάλα της εκόλλησεν της τον χαρακτηρισμόν τζιαι τζιείνον ήταν. Εφουτουνιάστηκα. Τούτοι εν ανθρώποι με πτυχία ιμίsh. Τέλος πάντων, πας τα νεύρα μου λαλώ της: «αμαν σου ξαναπεί έτσι, να της πεις ότι είσαι αντροπιάρα τζιαι ήσυχη μόνον μαζίν της». Έτσι, για να μεν μεινίσκει πάνω μας.

Πριν λλίες μέρες είχαν συγκέντρωση στο σχολείο τους, καλιούν τζιαι τους γονιούς γιατί λαλούν τραούθκια τα μωρά τζιαι διούν τους βραβεία. Της κόρης μου τζιαι αλλό μιας μιτσιάς εδώκαν τους βραβείον γιατί «εξεπεράσαν την αντροπήν τους τζιαι συμμετέχουν πιο καλά». Δηλαδή προσπαθούν να ξεπεράσουν το ‘πρόβλημαν’ με το να εστιάζουν την προσοχήν ούλλων ακριβώς πας το πρόβλημαν. Εν λλίον οξύμωρον τούντο πράμαν, οξά εν η ιδέα μου; Έχουν πολλά περίεργες ιδέες σε τούντην χώραν τέλος πάντων. Η μιτσιά περιττόν να σας πω ούτε που ασχολήθηκεν.

Advertisements
This entry was posted in Ιστορίες and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Παιδαγωγοί για πάτσους

  1. Ο/Η Άννα λέει:

    Το labeling καλά κρατεί! Ειδικά στα μωρά. Βραβείο «συμμετοχής» δεν μπορούσε να υπάρξει; Δαμέ το πιο πρόσφατο, ήταν να βγάζουν τα μωρά έξω χωρίς σακκάκια για να παίξουν τζιαι αρπάξαν πνευμονίες. Νους κοκκονόσυκο

  2. Ο/Η aqua λέει:

    Εγώ γιατί εν κάμνω κοπελλούθκια; Ήταν να τσακκώνουμαι με τους δασκάλους ούλλη μέρα… Θωρώ σας ψύχραιμους τζιαι σιαίρουμαι!

  3. Ο/Η Φουρνόφκιος λέει:

    Νομίζω πρέπει να κανονισεις ενα μιτιγκ με τη δασκαλα…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s