Νήσος Δικαίων

Άμαν αναλογιστούμεν πόσα εγκλήματα σε τούντον τόπον επήαν ατιμώρητα, που η κουλτούρα του σικκιμέ εν μες το γαίμαν μας, σάμπου τζιαι πολλά ‘αλλάξαν’ τα πράματα μετά το Μαρίν. Που την μιαν μέραν στην άλλην, ούλλοι τζιείνοι οι οποίοι ελυμαίνουνταν το κράτος, τους μηχανισμούς τους, την δημόσιαν υπηρεσίαν τζιαι τα κοντράτα ανάπτυξης για δεκαετίες, εφκήκαν αμέσως τζιαι φωνάζουν για δικαιοσύνην. Οι κάστες της Κυπριακής ελίτ, που βαστούσαν την εξουσίαν που τ’αχαμνά που τον τζιαιρόν του Χατζηγιωρκάτζιη του Κορνέσιου, που τα κάμαν πλακάκια με τους Εγγλέζους (Δέρβης π.χ.), που εμονοπωλήσαν τα αξιώματα τον τζιαιρόν της μπανανίας του αείμνηστου. Τζιαι τζιείνοι που εφάν τζιαι σπάσαν τες εποχές των κυβερνήσεων ΔΗΚΟ-ΔΗΣΥ που κατεβάσαν το βρατζίην του κράτους τζιαι σσιύψαν της ΠΑΣΥΔΥ τζιαι της ΟΕΛΜΕΚ.

Τούτοι ούλλοι εφάαν κόσμον. Τζιαι όι που αμέλειαν, αλλά που προσωπικές βεντέττες, που καταχρήσεις εξουσίας, για να μας ενώσουν μίσιημου με τους άλλους τους παττισμένους, με την ανοχή του υπόκοσμου τζιαι της διαφθοράς. Εδώκαν τα αρχαία μας ποτζιεί ποδά για να τους βάλλουν τζιαι το όνομαν τους στο Λούβρον τζιαι το Βρεττανικόν Μουσείον να καπαρτίζουν. Εκλέψαν τζιαι άμμον που προστατευόμενες παραλίες για να χτίσουν ξενοδοχεία, εχτίσαν τζιαι ξενοδοχεία στον Ακάμαν ενώ ήταν προστατευόμενος. Εγκλήματα τζιαι εγκλήματα. Δεκαετίες, αιώνες. Τούτοι ούλλοι οι βρωμισμένοι, το κατεστημένον της Κυπριακής κοινωνίας τωρά απαιτά δικαιοσύνην γιατί εκάτσαν άλλοι στον τόπον τους. Τον τόπον που τους αφήκεν ο Κυπραίος να πιστεύκουν πως τους ανήκει. Τζιαι όσοι ξιτιμάζουν τον Χριστόφκιαν ‘χώρκατον’ εν τζιείνοι της βολεμένης αστικής τάξης που αναγνωρίζει την εξουσίαν άμαν την βαστά η παραδοσιακή ελίτ. Ούλλοι οι άλλοι εν χώρκατοι τζιαι πρέπει να σσιύφκουν την κκελλέν τους.

Θέλουν δικαιοσύνην.

Εννά τα πει πιο καλά ο φίλος σε 2-3 μέρες.

Advertisements
This entry was posted in Πολιτικά τζιαι ιστορία. Bookmark the permalink.

9 Responses to Νήσος Δικαίων

 1. Ο/Η postbabylon λέει:

  η κουλτούρα του σικκιμέ!!!

  εγω λαλώ το «ο σικκιμετζισμός», αφου πκιον εν ιδεολογία!

  • Ο/Η M λέει:

   Ναι, τζιαι νομίζω ότι παρόλο που εν τούρτζικη λέξη πρέπει να την πατεντάρουμεν όπως το χαλλούμιν.

   • Ο/Η postbabylon λέει:

    σωστός, αλλά το χαλλούμιν εν μας επέρασεν να το πατεντάρουμεν ακόμα ρε… εν εσυφφωνήσαν στο πόσον κουελλινό τζιαι πόσον αιγινόν… τζιαι ποσον αγελαδινον επίσης. Αντιπροσωπευτικότατον!

    Αλλά μεν φοάσαι τίποτε, υπάρχει φώς στην άκρη του τούνελ: τα λουκάνικα Πιτσιλλιάς εν πολλά κοντα στην πατέντα. Αντιλαμβάνεσαι την περηφάνια της Πιτσίλλας.

   • Ο/Η M λέει:

    Το παλιοχάλλουμον του Πίττα να μεν πατενταριστεί, γιατί εκάμαν το πολλά περιπαίξιμον. Για μέναν γάλαν κατσέλλας μες το χαλλούμιν εν παίζει. Μπράβο για τους Πίτσιλλους. Άτε τζιαι το χαλλούμιν το Φρενναρίτικον.

 2. Εκαρτέρουν ανυπόμονα για την αντίδρασή σου. Διάς πάντα μια άλλην διάστασην – μπορεί ναν τζιαι η απόσταση που βοηθά σε τούτον. Τζιαι εχρειάτηκα να το δκυαβάσω 2-3 φορές – για να το εμπεδώσω. Τζιαι τούτον για τη βεντέτταν ομολογώ ότι εν το εσκέφτηκα.

  • Ο/Η M λέει:

   Αντζιελοσιασμένη, τωρά που το σκέφτουμαι πιο ήρεμα, θα εμπορούσα να το θέσω πιο ήρεμα τζιαι ακαδημαϊκά, αλλά όπως θα εκατάλαβες ήμουν μάλλον νευριασμένος όπως το έγραφα…

 3. Ο/Η neos ellinokyprios λέει:

  Μια χαρά τα λαλείς.
  Άτε γιατί θέλουμε στήριξη…
  Η απόσταση όντως καθαρίζει την οπτική.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s