Οδοιπορικόν στην χώραν του Σίλβιο (μέρος πρώτον)

Τρεβίζο

Επήαμεν που λαλείτε στην Ιταλίαν, την χώραν του πιο καραγκιόζη πολιτικού στον κόσμον. Επήαμεν για διάφορες δουλειές-μιαν βάφτισην στον Βορράν τζιαι έναν συνέδριον στον Νότον, έτσι για να δούμεν τζιαι το κόντραστ δηλαδή.

Ο Βορράς εν ωραίος, συσταρισμένος, έσιει τζιαι βιομηχανίαν τζιαι ριάλλια πολλά. Έσιει τζιαι πολλούς ξένους τζιαι εγχώριους μετανάστες. Έσιει τζιαι πολλούς ξενοφοβικούς ρατσιστές που τα έχουν τζιαι με τους θκυο. Είμαστεν στην επαρχίαν του Βένετο, λλίον έξω που την Βενετίαν, στην κοιλάδα του Πιάβε. Ελότοπος, γεμάτος κουνούπια-τίγρεις που σε δακκάννουν 24 ώρες τζιαι εν φοούνται. Πολλά ενδιαφέρουσα περιοχή, ημι-βιομηχανική τζιαι ημι-αγροτική. Το κλασικό παράδειγμαν εν σπίτιν στυλ Κυπριακόν χωρκόν, με μεγάλον κήπον με τομάτες, φασολο-κολοκο-καταστάσεις. Δίπλα του το εργοστάσιον της οικογένειας, ότι βιομηχανία φανταστείτε, που κουζίνες σε αλουμίνια τζια ανταλλακτικά αυτοκινήτων. Δίπλα πιο τζιει αμπελώνες τζιαι καλαμπόκια ωσπου φτάννει το μμάτιν, με πολλά οινοποιεία τζιαι ‘καντίνες’, τόπους που πουλούν κρασίν σε ποσότητα τζιαι χύμα κλπ.

Lega Nord

Τούτη εν η περιοχή της Lega Nord, των αππωμένων ακροδεξιών Ιταλών. Κάποιοι που τούτους πιστεύκουν πως η περιοχή τους εν ξεχωριστή ράτσα, διαφορετική που τζιείνες των άλλων περιοχών. Δαμαί τρων ρατσισμόν ούλλοι: Αλβανοί, Μαροκινοί, Σικελοί τζιαι Ναπολιτάνοι εν ούλλοι στο ίδιον καζάνιν.

Επήαμεν τζιαι στο Τρεβίζο, πόλη του Μπένεττον με πολλά πλούσιον κόσμον, γεμάτη καταστήματα τζια καφετέριες. Όμορφη πολλά τζιαι καλοδιατηρημένη. Επήαμεν ξανά τζιαι στην Βενεθκιάν, την όμορφην την κοτζιάκαρην γεμάτην τουρίστες τζιαι αναμνήσεις. Άμαν ξέρεις που να πάεις στην Βενεθκιάν μπορείς να την απολαύσεις πολλά. Αν θα πάτε πέτε μου να σας πω που να μεν πάτε…

Το κανάλι του Σαν Μπάρναμπα

Η βάφτιση χαλαρή κατάσταση. Εμίλησεν λλίον ο παπάς, εθκιεβάσαν 1-2 φίλοι αποσπάσματα που το Ευαγγέλιον, εστάξαν τζιαι λλίον νερόν του μωρού πας την κκελλέν-με να το πνίξουν με τίποτε. Μισήν ώραν εννά μεν επήεν η φάση. Τζιαι μετά φαΐν τζιαι ποτόν. Επήραν μας σε έναν τόπον που έκαμνεν 2-3 πρώτα τζιαι 1-2 δεύτερα πιάτα, εφάμεν καλά. Άρεσεν μου πολλά το ριζόττο τους με το κότσιηνον κρασίν τζιαι το μασκαρπόνε, αλλά τζιαι η μακαρονάδα με πάπια. Το κρασούιν ρεμπόζο, πολλά ωραίον. Ήπιαμεν τζιαι γκράππες σταθερά, τζιαι έναν ποτηρούιν μοσκάτο για πόπαστον. Γύρις ημέρα επιάμεν το αεροπλάνον για Νάπολι….

(Συνεχίζεται)

Σίλβιο χορεύκεις σαν τον Μουσολίνι;

Advertisements
This entry was posted in Ταξίθκια and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Οδοιπορικόν στην χώραν του Σίλβιο (μέρος πρώτον)

  1. Καλωσόριες πίσω!!! Επεθυμήσαμε σε! Θα καρτερώ ούλλα τα μέρη του οδοιπορικού! Τελικά εν το στοιχείον σου, νομίζω γιατί συνδυάζεις τζιαι τη φωτογραφία που φαίνεται να την αγαπάς πολλά!

  2. Ο/Η postbabylon λέει:

    χαχα, άρεσεν μου το αφιέρωμα στη λέγκα νόρντ, έχω τους τζιαι γω συνάμενα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s