Ιστορική ευκαιρία

Πρώτη φορά στην ιστορία μας κατεβαίννουν οι πολίτες αγανακτισμένοι στους δρόμους τζιαι γυρεύκουν την παραίτηση της κυβέρνησης. Εμεγαλώσαμεν σε μιαν χώραν που οι προέδροι, κυρίως λόγω του Μακαρίου, ήταν κάτι σαν θεότητες, σε έναν σύστημαν αντικομμουνιστικού Μαοϊσμού που πρέπει να εν μετα-αποικιακόν φαινόμενον.

Εν θα ασχοληθώ με το αν πρέπει να παραιτηθεί ή όι ο πρόεδρος. Οι εφημερίδες μας ελαωθήκαν, αναλάβαν τον ρόλον του δημόσιου κατήγορου τζιαι φκάλλουν τζιαι αποφάσεις. Η δικαιοσύνη εν λειτουργεί έτσι. Ναι, να γινεί έρευνα. Υποψιάζουμαι ότι εν θαν καθόλου δύσκολον να αποδείξουμεν ποιός έχει ποινικήν ευθύνη για τούτον το κακόν που μας ηύρεν. Ας αφήκουμεν την δικαιοσύνην να λειτουργήσει χωρίς πολιτικόν οππορτουνισμόν ή στρουθοκαμηλισμόν.

Εμέναν το ένστικτον μου λαλεί μου πως το μπουρδέλλο που ονομάζεται ΕΦ φέρει μεγάλην ευθύνην που τον αρχηγόν τζιαι κάτω. Το ίδιον τζιαι ο Παπακώστας. Μπορεί τζιαι ο Τζιυπρής Τζιούνιορ τζιαι ο Γριστόφκιας. Το θέμαν είναι να αφήκουμεν την δικαιοσύνην να δουλέψει, τζιαι δαμαί μπορεί η κοινωνία να παίξει ρόλον άγρυπνου φρουρού για να μεν τα σσιεπάσουν (όπως πάντα) τζιαι να γλιτώσουν.

Τούτον όμως σημαίνει τζιαι κάτι άλλον, ελπίζω. Ότι ο τζιαιρός του untouchable Κυπραίου πολιτικού φτάννει στο τέλος του. Ελπίζω ότι η δικαιοσύνη εννά μπορεί να αποδόσει ευθύνες τζιαι να τιμωρήσει ενόχους ασχέτως θέσης, επιρροής ή κοινωνικού τζιαι οικονομικού στάτους. Δακάτω στες Αγγλίες προχτές εβάλαν φυλακήν αλλό έναν (πρώην) λόρδον γιατί έκαμνεν κομπίνες με τα έξοδα. Όι πως εν ούλλα ρόδινα τζιαι ποδά, αλλά άμαν μέσα-μέσα πηαίννει τζιαι κανένας που την ελίτ φυλακήν διατηρείται λλίον η πίστη στο σύστημαν.

Αφού όμως εν τζιαι επέτειος σήμερα, τζιαι στην Νήσον των Αγίων έχει πολλούς ατιμώρητους δολοφόνους, γιατί εν αρπάσσουμεν την ευκαιρίαν που τα μαλλιά τζιαι να τους φέρουμεν τζιαι τζιείνους στην δικαιοσύνην; Συνέχειαν βρίσκουμεν ομαδικούς τάφους. Τούτοι οι ανθρώποι εν τζιαι επήαν εθελοντικά τζιαι παιχτήκαν πουπάνω που τον λάκκον. Κάποιοι ανθρώποι που ζιουν ανάμεσα μας εστήσαν τους στον τοίχον, γέρους, κοπελλούθκια, ετραβήσαν την σκανδάλην εν ψυχρώ. Εβάλαν τους πας τα λαντ ρόβερ τζιαι πήραν τους κάπου τζιαι θάψαν τους με το ντίγκερ. Πού είναι σήμερα τούτοι; Μπορούμεν τουλάχιστον να τους πιάμεν συνέντευξην για να μας πουν ίνταλος ήταν τόσον επιτυχημένοι; Να τους δώκουμεν μιαν συμβολικήν ποινήν έτσι για να ξέρει η κοινωνία ποιοι είναι; Για να ξέρουμεν καλλύττερα την ιστορίαν μας; Αν επήεν ο Μλάντιτς να παν τζιαι τούτοι σιορ.

Ευκαιρία επίσης να ασχοληθούμεν σοβαρά πλέον τζιαι ποινικά με το φαινόμενον ΕΛΑΜ-παπάες.

Ευκαιρία τωρά που εννά δείξουμεν (πάντα ελπίζουμεν) ότι εν είμαστεν απλά μετα-αποκιακή μπανανία, καπαρέ στο οποίον κάμνει κουμάντον μια μετα-αποικιακή ελίτ με τη μάσκα της δημοκρατίας. Ίσως, λαλούμεν τωρά, ίσως, να αποφοιτήσουμεν που το σχολείον της μπανανίας τζιαι να πάμεν στο πιο πάνω. Ποιός ξέρει; Το γεγονός είναι ότι εν ευκαιρία τωρά. Έτσι Αντώνη Καρά; Έτσι Κίκη;

Advertisements
This entry was posted in Πολιτικά τζιαι ιστορία and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Ιστορική ευκαιρία

  1. Ο/Η Defiance λέει:

    Ρε φίλε, τζαι εγώ νομίζω ότι εν υπερβολικά τα ΜΜΕ που τη στιγμή που αναλαμβάνουν ρόλο δημόσιου κατήγορου. Αλλά εν τζαι αναγκαία. Αν δεν εξεκινούσαν ανελέητη επίθεση, εν θα ετιμωρήτουν ποτέ κανένας. Αν δεν έφκαινεν που την πρώτη μέρα το ότι ο διοικητής έκαμνε επιστολές τζαι εζητούσε να μεταφερτούν τα κοντέινερ, ήταν να εμετατρέπετουν σε ακόμα έναν πιλότο της «Ήλιος». Αν δεν πιέσουν το θέμα μαζί με τον κόσμο που μαζεύκεται έξω που το προεδρικό, έννα φάει χρόνια να ολοκληρωθεί η έρευνα της μονομελούς επιτροπής (έννα κάμνει κάτι πελλές συνεδριάσεις ο Πολυβίου μόνος του, άσε) τζαι μόλις ξεφουσκώσει το θέμα έννα θαφτεί. Δαμαί οι πραξικοπηματίες τζαι εκαταφέραν να «εξαφανιστούν» πίσω που τα κλοπιμαία των θυμάτων τους. Όπως λαλείς τζαι εσύ, μακάρι ο τζιαιρός του untouchable Κυπραίου πολιτικού να φτάννει στο τέλος του. Τούτον όμως σημαίνει εχτός που ποινικές ευθύνες, να αποδωθούν τζαι οι πολιτικές.

  2. Ο/Η M λέει:

    Φίλε Defiance, συμφωνώ ότι εν μεγάλη ανάγκη να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ο πρόεδρος επίσης εν τα χειρίστηκεν πολλά σωστά τα πράματα. Προβληματίζει με πολλά η πόλωση, ο διχασμός τζιαι η πραξικοπηματολογία. Τούτα εν φαινόμενα που δείχνουν ότι σε βάθος ο Κυπραίος εν εξελίχτηκεν τζιαι τόσον πολλά που την δεκαετία του ’60 τζιαι του ’70. Εννά γράψω ποστ πας τούτον άμαν εύρω αθκειάσην.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s