ΕΛΑΜ και ΚΕΑ για μια διχοτόμηση νέα!

Άρκεψα τζιαι ανησυχώ πολλά. Θωρώ συνέχειαν στες εφημερίδες ότι οι εθνοφασίστες μας ελυσσιάσαν, κάμνουν πορείες, δέρνουν κόσμον, απαιτούν να κλείσουν τα οδοφράγματα τζιαι να μπουν περιορισμοί ακόμα τζιαι στην είσοδον συμπολιτών μας που την ΕΕ.

Εν μου κάμνει καθόλου έκπληξην το γεγονός ότι τα πράματα εφτάσαν ως δαμαί. Είπα το τζιαι παλιά, τζιαι ξαναλαλώ το: άμαν αναγιώσεις ολόκληρες γενιές με την πιππίλλαν της ανωτερώτητας, του έθνους τζιαι της θρησκείας, εν επόμενον ότι σε περιόδους οικονομικής κρίσης κάποιοι εννά εύρουν καταφύγιον σε τούντες ηλίθιες (πλην πολλά επιτυχημένες) ιδεολογίες. Τούτον που με προβληματίζει εν η ετοιμότητα τούντων ομάδων να καταφύγουν στην βία, σε πορείες εν στολεί που θυμίζουν τες ναζιστικές νεολαίες του Χίτλερ τζιαι την κρίσταλναχτ, σε πολιτικόν λόγον που βρωμεί που την δυσωδίαν του φασισμού.

Τι μπορούμεν να κάμουμεν ως κοινωνία για να αντιμετωπίσουμεν τούντα φαινόμενα; Εν αρκεί να αλλάξει η παιδεία σήμερα-το κακόν εγίνηκεν, οι Κρίνοι υπάρχουν τζιαι με την φτηνήν (αλλά αποτελεσματικήν) ιδεολογίαν τους κινητοποιούν κόσμον ο οποίος ξιτιμάζει, απειλεί, δέρνει, μασιαιρώννει τζιαι σκοτώννει (όι ακόμα αλλά έρκεται). Η παιδεία μπορεί να αλλάξει τα πράματα μελλοντικά, αλλά τούντα καθάρματα παραμένουν. Τι μπορεί να γινεί;

Έχω διάφορες προτάσεις. Το πρώτον είναι να μεν υποκύψουμεν στες απειλές τζιαι να αρκέψουμεν να τους σιουμαλίζουμεν γιατί έρκουνται εκλογές. Να μεν αρκέψουμεν να ακυρώννουμεν εκδηλώσεις γιατί απειλούν τζιαι οργανώννουν αντι-εκδηλώσεις οι φασίστες. Εννά μου πείτε «μα τούτον μπορεί να οδηγήσει στην βίαν». Τζιαι απαντώ σας: την στιγμήν που αφήκεις τους Κρίνους να σου καταστρέψουν μιαν ειρηνικήν εκδήλωση με βάση τες απειλές τους έχασες το παιχνίδιν. Εκαταλάβαν ότι οι πράξεις τους έχουν αποτέλεσμαν τζιαι την επόμενην φοράν εννά κάμουν σιειρόττερα. Αντίσταση, εν μόνος τρόπος.

Επίσης πρέπει το κράτος, το οποίον θέλει να θεωρείται τζιαι προοδευτικόν, δήθεν Ευρωπαϊκόν, εκσυγχρονισμένον (άππαρον μετά βάκλης), να περιορίσει τες δραστηριότητες τούντων καθαρμάτων. Η ενθάρρυνση του μίσους στην κοινωνίαν εν αδίκημαν. Η συμπεριφορά που ενθαρρύνει το μίσος εν παράνομη. Η πορεία του ΚΕΑ εν έχει καμιάν ειρηνικήν πρόθεσην. Τζιαιρός το κράτος μας να σταματήσει να χώννεται πίσω που το δάχτυλον του, γιατί τα καθαρματάκια μας εννά αρκέψουν να μιμούνται τους δειλούς αδερφούς τους  στας Αθήνας. Ναι, φυσικά. Γιατί οι ξένοι ήρταν στην χώραν μας για να εύρουν προστασίαν, δουλειάν, μεροκάματον τζιαι ζήσην, τζιαι παρόλον που εν ψηφίζουν (που θα έπρεπεν) έχουν τζιαι τζιείνοι δικαιώματα (ονειρεύκουμαι α;). Αν βλέπεις κύριε κράτος ότι η δραστηριότητα κάποιων οδηγεί ευθέως ή πλαγίως στην βία τζιαι το μίσος, οφείλεις να τους φέρεις προ των ευθυνών τους (πρώτος ο τράουλλος).

Πρέπει όσοι Λευκωσιάτες (τζιαι μη) διαφωνούν με τα ΚΕΑ να κατεβούν τζιαι τζιείνοι στην Φανερωμένη για να δείξουν την διαφωνίαν τους. Δυστυχώς οι Κυπραίοι εκαλομάθαμεν να θωρούμεν τα νέα τζιαι να σχολιάζουμεν, χωρίς ποττέ να θεωρούμεν ότι μας αφορούν άμεσα. Ε, αφορούν μας.

Έτσι ως πόπαστον, θέλω να καταδικάσω την στάσην της Εκκλησίας μας, η οποία ενθαρρύνει την βία, τον φασισμό, τον ρατσισμόν. Εν καρτερώ τίποτε παραπάνω τζιαι που τούτους, αλλά εν τζιαιρός να αντισταθούμεν τζιαι σε τούτους. Κανεί πιον. Παπάες, ΕΛΑΜ τζιαι ΚΕΑ, αγαπούν τόσον πολλά τον αμιγήν Ελληνισμόν που προτιμούν την διχοτόμησην. Ένωσις, τζι ασσέν τζιαι μόνον η μισή, εν το σύνθημαν τους. Όι, αν αγαπάτε τόσον πολλά την Ελλάδαν σας, άσσιχτιρ στην Αθήναν σας, κωλοφασίστες του κερατά που λαλεί τζιαι στο Άντεργκραουντ. Τζιαιρός να βάλουμεν σιέριν στους παπάες, σιέριν τζιαι στους φασίστες. Το κράτος, οι πολίτες, ούλλοι μας. Να σώσουμεν ο,τιδήποτε άν σώζεται. Γιατί εννά καταντήσουμεν σαν τούτους, όπως την άλλην φοράν:

Advertisements
This entry was posted in Πολιτικά τζιαι ιστορία and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to ΕΛΑΜ και ΚΕΑ για μια διχοτόμηση νέα!

 1. Ο/Η postbabylon λέει:

  Spoken like the immigrant that u are file mou!
  Monon emeis ta thoroumen etsi? En epeidi zioumen eksw? Ta pramata pou simvainoun en polla epikyndina, tziai oi parapanw ethelotyfloumen, taxa ennen pou to ppirillin mas… En pou to pirillin mas oullous…

 2. Ο/Η M λέει:

  Σίουρα ότι ζιούμεν έξω κάμνει μας πιο ευαίσθητους. Οι τζιαιροί αλλάξαν στην νήσον. Οι σπόροι που εφύτεψεν η Κλαίρη εβλαστήσαν τζιαι ανθίσαν. Δυστυχώς εν εδικάσαμεν τον δικόν μας φασισμόν όπως οι Γερμανοί, οπότε ο πολλύς κόσμος εν καταλάβει καν ποιον εν το πρόβλημαν…

 3. Εν η Κλαίρη που τους εφύτεψε τους σπόρους; Η Κλαίρη απλά έκαμε επανασπορά!
  Οι μαθητικές -μεταξικές- παρελάσεις έννεν σπόροι;
  Ο αρχιεπίσκοπος τι κάμνει μέρα-νύχτα;
  Τα «εθνικά» κόμματα;
  Τα «εθνικά» σωματεία;
  Τα εθνικιστικά μας σχολεία;
  Η γριβολαγνεία;

  Εν πολλοί που είχαν πολιτικό συμφέρον να χτίζουν πας τον σωβινισμό τζιαι την αντίδραση για δεκαετίες τζιαι οι οικονομικές κρίσεις ιστορικά εν η αφορμή για να μετατρέπεται ο σωβινισμός σε εμπροσθοφυλακή της συντήρησης.

  Ιστορικά πάλε, ο τρόπος αντίστασης στην αντίδραση έννεν ο αυθορμητισμός αλλά το οργανωμένο διεθνιστικό-αριστερό μαζικό κίνημα.

  • Ο/Η M λέει:

   Νέε Ελληνοκύπριε σίουρα οι σπόροι εν ξαναφυτεμένοι, απλά έθελα να πω ότι οι συγκεκριμένοι εμεγαλώσαν με την παιδείαν της Κλαίρης κλπ. Δυστυχώς εν βλέπω ούτε οργανωμένα κινήματα, ούτε μαζικήν αντίδρασην, ούτε τίποτε. Το μεγαλλύττερον αριστερόν κόμμαν κάθεται στα βραστά του τζιαι το πολλύν-πολλύν καταδικάζει. Το ΑΚΕΛ έσιει χρόνια που εσταμάτησεν να έχει πραγματικήν ιδεολογίαν-τζιαι κατ’ακρίβειαν η τελευταία φορά που είσιεν ιδεολογίαν τον διεθνισμόν (τζιαι τους γκεβαρίστας-τροτσκιστές) εκαταδίκαζεν τους τζιαι απομόνωννεν τους (για να μεν ξιάννουμεν). Πόθθεν εννάρτει ο διεθνισμός; Που τους αστούς ΑΚΕΛικούς; Ας ξεκινήσουμεν ως Κυπραίοι να αντιδρούμεν στες προσβολές τζιαι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρώτα τζιαι μετά ανησυχούμεν για τους διεθνισμούς.

   • Μα ενόμησες ότι (σου) κάμνω ακελική προπαγάνδα;
    Η αριστερά αρκέφκει τζιαι τελειώννει στο ΑΚΕΛ;
    Όσα ράμματα έσιεις εσύ για την γούννα του, για διάφορα ιστορικά τζιαι πολιτικά θέματα, μπορεί να τα έχω τζιαι γω.

    Άμμαν διαβάζεις κριτικά την ιστορία τζιαι σε συνάρτηση με το παγκόσμιο παιχνίδι, έννεν δύσκολο να έβρεις τα λάθη του (μετά Χριστόν προφητεύοντας φυσικά).
    Εν θα διαφωνήσω ότι αστικοποιείται τζιαι ότι εξεβάθυνεν ιδεολογικά με τα χρόνια.
    Αν θέλεις η αναφορά μου αφορούσε κυρίως τους αριστερούς τζιαι ειδικά τους ακελικούς που νομίζουν ότι με μιαν ψήφο ξοφλούν τα αριστερά τζιαι διεθνιστικά τους χρέη…
    Παραφράζω: Η μαζικότητα των κινημάτων φαίνεται στους δρόμους τζιαι εν η μόνη που μπορεί να δώσει απαντήσεις.

   • Ο/Η M λέει:

    Συμφωνούμεν νομίζω. Εγώ προσωπικά θα έθελα να δω μιαν άλλην επιλογήν που το ΑΚΕΛ, που εν πιο ευθυγραμμισμένη ιδεολογικά αλλά τζιαι που έχει επαφή με την πραγματικότηταν. Κρίμα που αφήκαμεν τους δρόμους να τους αλωνίζουν οι φασίστες.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.