Όπλα της ΕΟΚΑ στην Κακοπετριά

Ο Νίκος Σαμψών με όπλα που έν ήταν που το 55-59

Ο Πολίτης λαλεί ότι ευρεθήκαν όπλα της ΕΟΚΑ στην Κακοπετριά. Ο ‘Π’ συνεχίζει ότι «Τα ανευρεθέντα χρονολογούνται, εκ πρώτης όψεως, στην εποχή του απελευθερωτικού αγώνα 1955 – 59».

Εκ πρώτης όψεως εν σημαίνει τίποτε. Υπάρχουν επιστημονικές διαδικασίες που μπορούν να σου πούν ακριβώς που πότε είναι τα όπλα τζιαμαί στην χαράδραν, ακόμα τζιαι που ήταν θαμμένα πριν. Το 1955-59 εν πολλά στενή χρονική περίοδος για να μπορεί κάποιος να φκάλει τούντο συμπέρασμαν. Να σας πω τι προδίδει τούτη η ιδέα του «πρώτης όψεως»; Η περίοδος 55-59 εν η μόνη περίοδος της σύγχρονης ιστορίας μας που τούντου είδους όπλα εχρησιμοποιηθήκαν για έναν σκοπόν ο οποίος εν αποδεχτός που το κράτος μας. Η χρήση βίας του 55-59 εν αποδεχτή που το σύστημαν, εγίνηκεν μύθος τζιαι νομιμοποίηση για πολλές πολιτικές τζιαι παραπολιτικές ομάδες. Τζιαι τούτον παρόλο που πολλές φορές η βία του 55-59 εστράφηκεν εναντίον στόχων οι οποίοι εν ήταν Εγγλέζοι, αλλά κομμουνιστές, Τουρκοκύπριοι τζιαι άλλοι στόχοι προσωπικών διαφορών.

Το «εκ πρώτης όψεως 1955-59» θα εμπορούσεν εύκολα να είναι «εκ πρώτης όψεως 1955-63» ή «εκ πρώτης όψεως 1955-67» ή ακόμα «εκ πρώτης όψεως 1955-73». Η χρήση βίας που την ΕΟΚΑ τζιαι την ΕΟΚΑ Β’ εν εσταμάτησεν το ’59. Αλλά όπως είπα, το 1955-59 θεωρείται νόμιμοποιημένη χρήση βίας (παρόλο που ο Δρουσιώτης άρκεψεν σιγά-σιγά να πελεκά τον μύθον όπως ο Διάσπορος πελεκά την πέτραν). Καλά κάμνει η αστυνομία μας τζιαι οι εφημερίδες να αρκέψουν να εν πιο μελετημένοι στες δηλώσεις τους, τζιαι τελικά στην δουλειάν τους. Η ΕΟΚΑ Β’ είσιεν τα ίδια όπλα με την ΕΟΚΑ Α’, ειδικά στες αρκές πριν έρτουν τα Καλασνίκοφ. Η κλίκκα του Σαμψών που ‘εκκαθάριζεν’ χωρκά με Τουρκοκύπριους εκάμαν εισαγωγήν άλλα όπλα; Όι φυσικά. Γι’αυτόν παραιτάτε μας με τα «εκ πρώτης όψεως» τζιαι κάμετε την δουλειάν σας όπως πρέπει. Ο τζιαιρός για απομυθοποίησην ήρτεν τζιαι έφυεν τζιαι ακόμα τζιοιμούμαστεν.

Τούντο βίντεο εξανάβαλα το αλλά αρέσκει μου τόσον πολλά που το ξαναβάλλω δαμαί:

Advertisements
This entry was posted in Πολιτικά τζιαι ιστορία and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Όπλα της ΕΟΚΑ στην Κακοπετριά

 1. Ο/Η postbabylon λέει:

  ζάβαλλι μου, αυταί η φήμαι:-)

 2. Ο/Η Παύλος λέει:

  Σωστά τα λαλείς φίλε αλλά ποιός ήταν εναντίων του Σαμψών πριν το ’74;
  Ο Λυσσαρίδης;
  Το ΑΚΕΛ;
  Ο Τάσσος;
  Ο Κληρίδης;
  Ο Μακάριος;
  Αι Δημοκρατικαί Δυνάμεις;

  Η απλή συσχέτιση της ΕΟΚΑ με την ΕΟΚΑ Β’ τζια την βία απλά αφήνει τους λοιπούς φασίστες, κάποιους της ΕΟΚΑ αλλά όι της Β’, και άλλους δημοκράτες (ζάβαλλι μου που λαλεί τζιαι η φιλενάδα η Ππόστ) κούππες άπαννες. Ακόμα τζιαι οι βουλευτές του ΑΚΕΛ εψηφίσαν Ένωσην εν μέσω δικτατορίας γιατί έτσι έθελεν ο Μακ.

 3. Ο/Η M λέει:

  Σίουρα Παύλο η βία εν ήταν αποκλειστικόν προνόμιον της ΕΟΚΑ τζιαι της ΕΟΚΑ Β’. Πολλοί άλλοι επεράσαν στα ψιλά, όπως ο γιατρός π.χ., τζιαι το τι εγκλήματα εκάμαν ακόμα να το μάθουμεν. Συμφωνούμεν απόλυτα.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.