‘Αμυνα, αυταπάτη, διαφθορά τζιαι περιπαίξιμον: ο μύθος της ΕΦ

Έσιει μέρες που σκέφτουμαι τούντο θέμαν. Το ζήτημαν εν πολλά πολύπλοκον, πολύπτυχον τζιαι σηκώνει διδαχτορικόν, έννεν εύκολον να το καλύψουμεν σε έναν μπλόγκ. Αλλά εννά πω την κουβένταν που θέλω να πω γιατί απορώ ίνταλος σκέφτουνται άλλοι μπλογκίστες.

Η ιδέα της Εθνικής Φρουράς βασίζεται στην ιδέαν της άμυνας, άμυνας εναντίον του γνωστού εχθρού. Δικαίωμαν του κάθε τόπου τζιαι λαού να θέλει να υπερασπιστεί τον εαυτόν του φυσικά. Το πρόβλημαν που προκύπτει δαμαί είναι ότι η ιδέα της στοιχειώδους αντίστασης απέναντι στον πιο μεγάλον στρατόν της Ευρώπης, που φέρει τζιαι υπερσύγχρονον εξοπλισμόν, εν τουλάχιστον γελοία. Αρέσκει μου που άμαν ακούω τους πατριδοκάπηλους να λαφαζανεύκουν για την τελευταίαν ρανίδαν αίματος εν καταλαβαίνουν ότι 1) τούτον έννεν δύσκολον σε έναν τόπον, σιεσιάν του στρούφου όπως εν η νότια (πιον) Κύπρος, τζιαι 2) τούτοι που λαφαζανεύκουν σπάνια χύνουν το δικόν τους αίμαν.

Μετά την εισβολήν εβαρτήκαμεν να εξοπλιστούμεν για να μεν ‘ξαναπάθουμεν τα ίδια’. Καταλαβαίνω το, ειδικά στες αρκές το κίνητρον ήταν αρκετά δυνατόν τζιαι απόλυτα δικαιολογημένον. Το πρόβλημαν φυσικά ήταν το ότι άμαν εν εκατάφερες να μεν σου κάμει ντου ο εχθρός τότε που ήσουν νησίν, ίνταλος εννά τα καταφέρεις τωρά που είσαι μισόν νησίν τζιαι ο εχθρός μπορεί να σε ισοπεδώσει δίχως να σηκωστεί που τον καφέν του;

Την δεκαετίαν του ’80 αρκέψεν το σοβαρόν άππωμαν. Ανδρέας Παπανδρέου τζιαι σύσφιξη σχέσεων με την Ελλάδαν (εν εμάθαμεν την πρώτην φοράν). Αρκέψαν τζιαι έρκουνταν όπλα, οχήματα, πυρομαχικά (αλλά όι μούχτην). Αρκέψαν τζιαι οι διάφοροι τζιαι σαλαβατούσαν για αεροπορική βάσην για ελληνικά αεροπλάνα. Εκάμαμεν τζιαι αεροπορίαν, με 2 αεροπλάνα ψεκαστήρες, τα PC-9, που επετούσαν τζιαι στες παρελάσεις. ΑΜΧ 30, Κάσκαβελ, αυτοκίνητα Μερσεντές για τα τάγματα, δώστου πίεσην. Εγίνην τζιαι το παναΰριν με τους S-300 τζιαι για να δείτε πόσον αρτσιάκκηες είμαστεν αφήκαμεν τους εχτός εμβέλειας στην Κρήτην να αγιώννουν. Τζιαι σιγά σιγά αγιώννουν τζιαι τζιείνα που ήταν κάποτε τζιαινούρκα, τα ΑΜΧ τζιαι τα διάφορα σκατά που εχρυσοπιερώσαμεν. Πιέρωννε φορολογούμενε, με την ειδικήν εισφοράν για την άμυναν. Οι προμηθευτές τρων καλά.

Εκάμαμεν τζιαι την βάσην Αντρέας Παπαντρέου, τζιαι κάθεται τζιαμαί τζιαι πιάννει σκόνην. Περιπαίζουν μας τζιαι οι καλαμαράες με τα ενιαία δόγματα, λαϊκισμός τζιαι φούμαρα για να ποτζιοιμήζουν τους ψηφοφόρους τζιαι ποτζιεί τζιαι ποδά. Στο μεταξύν ο κόσμος πέμπει τα κοπελλούθκια του (μόνον τα αρσενικά, για να μεν ξιάννουμεν) στον στρατόν, κάμνει τον ταξιτζιήν, πιερώννει τους τα ττέικ αγουέι, τηλεφωνά τζιαι βάλλει μέσον για να μεν πάει το μωρόν του στον Πύρκον ή στην Λεύκαν, που εν 2 ώρες μακρυά, αλλά να πάει στην ‘αεροπορίαν’, στο ‘ναυτικόν’ ή στες διαβιβάσεις για να περνά καλά. Ή για να πάει δόκιμος τζιαι να το παίζει αξιωματικός στις ένοπλες δυνάμεις της μπανανίας.

Το κόστος για τούτα ούλλα σηκώννει το ο φορολογούμενος, που του πουλούν το ψέμαν της άμυνας. Πλουτίζουν οι μεσάζοντες με τες εταιρείες όπλων, περνούν καλά όσοι πηαίννουν στην Γαλλίαν, την Ρωσσίαν τζιαι την Σιγκαπούρην για να δουν τες εκθέσεις συστημάτων τζιαι να συνάξουν τα φακελλάκια για να κάμουν συστάσεις στο κράτος. Περνούν καλά τζιαι οι μονιμάες, τζιείνοι που κάθουνται, βάλλουν κιλά, τρων ψαρούιν, πειράζουν με βαθκιά ριζωμένον σεξισμόν τες ‘εθελόντριες’ (έρκουμαι τζιαι σε τζιείνες), κάμνουν διχτυώσεις τζιαι αλλαξοκωλιές για να πιαν καλές μεταθέσεις. Δυστυχώς εγώ ξέρω μερικά παιθκιά, μόνιμους, που πιστεύκουν στην δουλειάν τους, λαλεί το η ψυσιή τους τζιαι εν θωρούν το ψέμαν-εννά τους κάμνουμεν εθνικά μνημόσυνα αν γινεί τίποτε πάλαι (χτύπα ξύλον). Εβάλαν τζιαι γυναίκες μες το παναΰριν, δήθεν στο όνομαν της ισότητας, αλλά εδώκαν τους δουλειές γραφείου γιατί καλή η ισότητα αλλά όι να την πάρουμεν τζιαι πολλά στα σοβαρά.

Τζιαι πάει ο Κυπραίος άντρας να κάμει θητείαν, τρων του 2 χρονάκια που τες σπουδές του ή ότι άλλον έθελεν να κάμει. Απολύεται τζιαι πάλαι κοττούν του τον σιεπέττον να πάει έφεδρος, για να κάθεται μες τα κατσάβραχα (όσα εγλυτώσαν που τους ντιβέλοπερς) να τρώει πόλιπιφ ή σάντουιτς του Γεννάρη, τζιαι να καρτερά να έρτει η ώρα να πάει έσσω του, ή να πααίννει καπαρέ τες νύχτες του Νικηφόρου. Ποσπάζεται που έφεδρος τζιαι πέμπουν τον εθνοφύλακαν, πάλαι να βασανιέται τες αργίες για να συνεχίζεται το περιπαίξιμον τζιαι το ψέμαν. Στον στρατόν που τα 18 ως τα γηρατειά, σάννα τζιαι είμαστεν Σπαρτιάτες πρησμένοι που το φαΐν τζιαι την καλοπερασην, που νομίζουν ότι έχουν ελπίδαν απέναντι σε μιαν χώραν 80 εκατομμύρια, με στρατόν μάχιμον, με αεροπορίαν τζιαι ναυτικόν τζιαι εμπειρίαν σε πραγματικόν πόλεμον, που μπορεί να μας λύσει το κολότζιην μας σε έναν γουίκεντ.

Τζιαιρός να σκεφτούμεν την εναλλακτικήν λύσην. Εν ξεκάθαρον ότι το ψέμαν εν βαστά πιον. Πέτε μου τζιαι σεις…

________________________________________________________

Η εικόνα εν που τον Καλό Στρατιώτη Σβάικ, μπορείτε να δείτε τζι άλλες δαμαί

Advertisements
This entry was posted in Πολιτικά τζιαι ιστορία and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to ‘Αμυνα, αυταπάτη, διαφθορά τζιαι περιπαίξιμον: ο μύθος της ΕΦ

 1. Ο/Η Αππωμένη λέει:

  Εναλλακτική λύση; Εν ηξέρω.
  Η αποστρατικοποίηση εννα μου άρεσκε. Να φύει τζιαι η ΕΛΔΥΚ, να παν στο καλό. Αλλά μετά μπαίνει τζιαι το θέμα του ηθικού. Όσο άχρηστος τζιαι να εν ο στρατός μιας χώρας, νοιώθεις καλύτερα αμαν ξέρεις ότι υπάρχει. (το αν εν χρήσιμος ή όι ανέλυσες το εσύ).
  Όσον το κυπριακό εν άλυτο, εν έχει εναλλακτική για την ΕΦ.

  • Ο/Η M λέει:

   Δυστυχώς νομίζω ότι το ότι το Κυπριακόν εν άλυτον δικαιολογεί πολλά κακά στην Κύπρον. Αποστρατικοποίηση, έστω τζιαι σταδιακή, νομίζω ότι εν καλή ιδέα, τζιαι πιστεύκω ότι τζιαι της Τουρκίας κοστίζει της πολλά να συντηρεί τόσον στρατόν δαμαί. Το πρόβλημαν είναι ότι κάποιος πρέπει να αρκέψει με μιαν καλήν χειρονομίαν…

   • Ο/Η Αππωμένη λέει:

    Έσιει στις κοινωνικές επιστήμες μια θεωρία που εξηγεί την (μη) αποστρατικοποίηση. Α εθυμήθηκα το νομίζω, εν το prisoners dilemma.
    Για να το προσαρμόσω στο θέμα μας, αν η Κύπρος διαλύσει τον στρατό της, κερδίζει η Τουρκία στρατηγικά τζιαι η Κύπρος χάνει. Αν διαλύσει η Τουρκία τον δικό της κερδίζει η Κύπρος. Αν καμιά εν τον διαλύσει το status quo συνεχίζει, μαζί με το κόστος συντήρησης του στρατού. Μόνο αν τζιαι οι 2 χώρες αποστρατικοποιηθούν κερδίζουν τζιαι οι 2. Αλλά για να γίνει τούτο πρέπει να επιστεύεσαι τον άλλο…

   • Ο/Η M λέει:

    Εγώ νομίζω εν έναν πράμαν το να έσιεις στρατόν τζιαι άλλον το να αππώννεσαι τζιαι να ξοθκιάζεις δισεκατομμύρια-σε περίπτωσην πολέμου εν έχουμεν καμιάν ελπίδαν, γι αυτόν ας αφήκουμεν τες πελλάρες με πυραύλους τζιαι ξέρω γω. Που τζιαμαί τζιαι τζει θέλει αμοιβαίαν εμπιστοσύνην το πράμαν, σωστον.

 2. Όπως τα λαλείς έχουν τα πράματα φίλε μου,
  όπως ακριβώς τα λαλείς.
  Άλλος ένα λόγος να θέλουν οι δημοκράτες λύση τζιαι οι μιλιταριστές τζιαι οι λαϊκιστές, οριστική διχοτόμηση.
  Ο στρατός τζιαι η δική του παραοικονομία εν τζαι ένας που τους λόγους που υπάρχει μεγάλη αντίδραση στη λύση. Όπως φυσικά συμβαίννει τζιαι στην Τουρκία, σε άλλα μεγέθη τζιαι δυναμικές φυσικά, αλλά με το ίδιο πάντα αποτέλεσμα: Τη διαιώνιση της διχοτόμησης.

 3. Ο/Η postbabylon λέει:

  Ναι, εν πολλά γελείον, μια παθκιά χώρα, τσιλλαρκά της όρνιθας (για να μεν πω σιεσιόν του στρούθου) να έσιει τούντες αυταπάτες.
  Τζιαι’γω θα ήμουν υπέρ της αποστρατικοποίησης, αλλά μετά; που εν θα είμαστεν «πελάτες»; Ποιός εννα ψουμνίζει;
  Το ερώτημαν μου εν αποστρατικοποίηση ίσον λύση, οξα λύση ισον αποστρατικοποίηση; Τζιαι για μιαν ακόμα φοράν εν ιφκέννω που μέσα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s