Μουμπάρακ, Καντάφι, Μπερλουσκόνι;

Αρέσκει μου πολλά που μια μια οι χώρες της Β. Αφρικής αρκέψαν τζιαι ποντινάσσουν που την ράσιην τους τούντους δικτάτορες που τους καλλιτζιέφκουν δεκαετίες. Εννά πάει τζι ο Καντάφι, μεν έσιετε αμφιβολίαν. Μπορεί τζιαι ο Ιορδανός βασιλιάς, τζιαι ελπίζω ότι τζιαι οι Σαουδάραβες εννά πακκεττάρουν τους δικούς τους τους λεσιασμένους τους διεφθαρμένους τους σεΐχηες.

Με λλίην τύχην εννά πάει τζιαι ο Σίλβιο, αν τζιαι τζιείνος εν εφτάψυχος. Εμείς στην ‘πολιτισμένην’ Ευρώπην που μίσιημου έν έσιει δικτάτορες θωρούμεν τα τούτα ούλλα τζιαι σιαιρούμαστεν, εν καλά που κάμνουν τούτοι οι φτωσιοί τζιαι κακομάζαλοι Αράπηες. Εμείς, με έναν αέραν ανωτερώτητας, είτε προφανήν είτε συγκαλυμμένον, σιαιρούμαστεν.

Τζιαι μεις ίνταμπου κάμνουμεν που μας εγονατίσαν οι δικές μας οι κυβερνήσεις στους φόρους, στες περικοπές, στην διαφθοράν; Εφλομώσαν μας στην μάππαν δακάτω, στους βασιλικούς γάμους, στους Ολυμπιακούς. Άρτος τζιαι θεάματα. Πιερώννουμεν τα σπασμένα του τραπεζικού συστήματος, ενώ οι τράπεζες, τες οποίες εγλυτώσαμεν που την χρεωκοπίαν, διούν μπόνους ρεκόρ στους διευθυντές τους, με τες ευλογίες των πολιτικών. Ως πότε; Γιατί εν τους διούμεν τζιαι μεις τον πάτσον να παν, σιέριν-σιέριν τραπεζίτες τζιαι διεφθαρμένοι πολιτικοί που την αριστοκρατίαν;

Τζιαι στην Κύπρον, γιατί ανεχούμαστεν τους ψηφοθήρες τους βουλευτές τζιαι επίδοξους βουλευτές; Γιατί έσιει πολλούς βουλευτές που εν πατούν στην βουλήν, εκτός αννέν τζιαμαί οι κάμερες. Φυσικά έσιει τζιαι πολλούς που έχουν καλές προθέσεις, αλλά νομίζω στην πλειονότηταν τους η μόνη τους έννοια εν η αυτοπροώθηση, το κέρδος, το βόλεμαν των ημετέρων. Να το αθθυμάστε τούτον άμαν έρτουν να γυρέψουν την ψήφον σας. Τζιαιρός να αλλάξει τούντο περιπαίξιμον.

Advertisements
This entry was posted in Πολιτικά τζιαι ιστορία and tagged , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Μουμπάρακ, Καντάφι, Μπερλουσκόνι;

 1. Ο/Η Aceras Anthropophorum λέει:

  Τζιαι τί θα γίνει τωρά ο Λυσσαρίδης χωρίς Καντάφην; Εν να μείνει μόνος του είδους μες την σοσιαλιστικήν διεθνήν.

 2. Ο/Η M λέει:

  Αννέν έτσι ο σοσιαλισμός τους ας παν στο καλόν.

 3. Ο/Η Μάνα λέει:

  δεν ξέρεις πόσο με εκφράζει το σχόλιο σου. άκουα το πρωί τις ειδήσεις και σκεφτόμουνα ότι αν εξαίρεσεις το αίτημα για ελευθερία έκφρασης, αυτά που θέλουμε δεν απέχουν πολύ από αυτά των Αράβων. γιατί στο καλό δεν είμαστε στους δρόμους να πετάμε πέτρες;

 4. Ο/Η Skouloukouin λέει:

  Κι όμως, είναι λυπηρό ότι και οι νέοι ανθρωποι εξακολουθούν να ψηφίζουν τα ίδια κόμματα που μας οδήγησαν ή έστω συντηρούν αυτές τις καταστάσεις. Ξέρουν καλά τι κάμνουν όμως, παραλαμβάνουν μας που τον τζαιρό που είναι κάποιος μαθητής ή φοιτητής και εμείς σαν τα καλά αρνιά τους ακολουθούμε.

  • Ο/Η M λέει:

   Ναι, δυστυχώς το σύστημα ξέρει πως να αυτοδιαιωνίζεται. Στην Κύπρο μπορείς να πεις ότι η προηγούμενες γενιές είχαν κάποιους ζωντανούς λόγους για να υποστηρίζουν το κόμμα τους, ιδεολογία. Σήμερα εμείναν κούφκια λόγια, σημαίες τζιαι συνθήματα χωρίς νόημαν…

 5. Ο/Η Αππωμένη λέει:

  Εν ήρτεν η ώρα μας ακόμα τζιαι εν κρίμα γιατί οι συγκυρίες εν ιδανικές. Τωρά αρχίσαμε να δυσπυρκούμε στην Κύπρο. Έχουμεν κουράγιο ακόμα. εν εφτάσαμεν στο αμήν (τουλάχιστον εν το εκαταλάβαμε).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s