Κοτόπουλο μαρινάρα με γιαούρτι

Ήρτεν που λαλείτε ο φίλος ο Αντώνης τζιαι όπως του έταξα είπαμεν να άψουμεν κάρβουνα εχτές που μας έκαμεν λλίον ήλιον (σήμερα έπνιξεν μας). Τζιαι εκάμαμεν λλίον κοτόπουλο στήθος τζιαι λλία παϊδάκια. Τα παϊδάκια εν θα σας τα εξηγήσω, εν τζιαι εκάμαμεν τίποτε παραπάνω που τα γνωστά με την ρίγανη.

Το κοτόπουλλον εμαρινάραμεν το που την νύχταν σε γιαούρτιν, σκόρτον, caraway seed (που μοιάζει λλίον με τους σπόρους του γλυκάνισου), tarragon,* πάπρικα τζιαι κόλιαντρο κουπανιστόν. Γύρις ημέρα εβάλαμεν το πας τα κάρβουνα. Το γιαούρτιν βασικά συγκρατά τα ζουμιά του κοτόπουλου τζιαι γινίσκεται ωραίον τζιαι τρυφερόν. Τούτη εν η ιδέα εν πάσει περιπτώσει. Εμείς εβαροψήσαμεν το τζιαι έφκηκεν μας λλίον στεγνόν, αλλά η γεύση του εν είσιεν λάθος-εφάμεν το μια χαρά τζιαι έλειψεν μας…

*τούτα τα 2 βάλλουν τα πολλά στην Ινδική κουζίνα.

Advertisements
This entry was posted in Φαΐν and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Κοτόπουλο μαρινάρα με γιαούρτι

  1. Ο/Η Helen λέει:

    Μα τι επάθετε ούλοι απόψε με τα φαγιά??? Αμάν! Εγώ το κάνω πιο κλασσικά: Γιαούρτι, λίγο ελαιόλαδο, ρίγανι, σκόρδο, αλάτι. Πιο μικρά κομμάτια για σουβλάκι και σίγουρα να μαριναριστεί όλη τη νύχτα… δεν θέλει ψήσιμο πολύ… μιαμ μιαμ…Αυτο το caraway seed δεν το ξανάκουσα.

  2. Ο/Η marioscy λέει:

    Ποιός άλλος έπαθεν με το φαΐν; Εν τζιαι η δική σου συνταγή ωραία…μμμ…

  3. Ο/Η Helen λέει:

    Η Postbabylon… εγραψε ύμνο στα σουβλάκια!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s