Επαγγελματίες τζιαι καριερίστες

Βασικά μετά που κάτι χρόνια που δουλεύκω δακάτω, επαρατήρησα ότι οι συνάδελφοι μου εν κυρίως 3 λογιών. Ας τους πούμεν 3 είδη. Το πρώτον είδος εν ανθρώποι που εν τους κόφτει τίποτε, τη δουλειά κάμνουν την μόνο γιατί τζιαμαί εβρεθήκαν τζιαι πιερώννει το νοίκιν τζιαι τους λοαρκασμους. Τούντο είδος εν φακκά πένναν για προσωπικήν ανέλιξη, training, καριέρα τζιαι πελλάρες. Ώσπου ππέφτει ο μισθός τζιαι νιώθουν ασφάλειαν εν καλά.

Το δεύτερον είδος εν ανθρώποι που τους κόφτει η δουλειά τους, θέλουν να κάμουν πράματα, νικατώννουνται, δημιουργούν, βοηθούν τζιαι συνεργάζουνται με άλλους ανθρώπους. Τούτοι εν ανθρώποι που κάμνουν την δουλειάν γιατί τους αρέσκει τζιαι θέλουν να φκάλουν κάτι καλόν ταυτόχρονα με το μισθό τζιαι τες οικονομικές αμοιβές. Μες τούτους ππέφτω τζι εγώ, έτσι θέλω να πιστεύκω τουλάχιστον.

Το τρίτον είδος, τζιαι ο λόγος που γράφω τούντο ππόστ, εν ανθρώποι που εβρεθήκαν μες τη δουλειά κατά λάθος ή γιατί έπρεπεν κάπου να μπηχτούν. Τούτοι οι ανθρώποι, αντί να καταλιούν την ενέργειαν τους στο να μαθθαίνουν ίνταλως γινίσκεται η δουλειά σωστά, καταλιούν την στες αλλαξοκωλιές. Η έννοια τους εν να κάμουν networking ιμίsh, δηλαδή να πιαν γνωριμίες με ανθρώπους σε θέσεις κλειδιά, να κάμουν συμμαχίες, να κάμουν ψου-ψου τζιαι πισωμασιαιρώματα ώσπου να ανελιχθούν τζιαι οι ίδιοι. Πολλά συχνά τούτοι εν ανίκανοι, τζιαι η ανασφάλεια που τους προκαλεί τούντο πράμαν μεταφράζεται στη συμπεριφορά που εξήγησα. Απειλούνται πολλά που το δεύτερον είδος τζιαι κάμνουν τα αδύνατα δυνατά να το υπονομεύσουν. Εν πολλά συντηρητικοί, εν θέλουν να αλλάξει τίποτε, πάντα συμφωνούν με τον μάστρον τζιαι την εκ των άνωθεν πολιτικήν. Δυστυχώς πολλά συχνά τούτοι οι κηφήνες πιάννουν τη θεσούλα, γιατί τους μαστόρους αρέσκουν τους οι γιες-μεν, οι εύκολα ελεγχόμενοι τζιαι αναπαράγοντες/αναμασώντες την κεντρική γραμμή (κάτι σαν ΑΚΕΛ-ΕΔΟΝ ή ΔΗΣΥ-ΝΕΔΗΣΥ).

Οπότε οι μαστόροι εν κυρίως που την τάξη των κηφήνων. Τζαι εμείς γράφουμεν μπλογκ για να ξεφορτώσουμεν. Με τες υγείες μας.

Advertisements
This entry was posted in Δουλειά οξά δουλεία and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Επαγγελματίες τζιαι καριερίστες

  1. Ο/Η Helen λέει:

    Αχ Φίλε μου! Δηλαδή θέλεις να πεις πως όπου πάεις και όπου δουλεύεις η κατάσταση είναι η ίδια. Δυστυχώς η τρίτη κατηγορία βρίσκεται παντού… Ξεφυτρώνει εκεί που δεν το περιμένεις και τα θερίζει όλα στο πέρασμα της-και σένα μαζί…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s