Νέα αρκή οξά το ίδιον περιπαίξιμον;

Οι Εργατικοί δακάτω εφκάλαν νέον αρχηγόν κόμματος, τον Εντ Μίλιμπαντ, ο οποίος εδήλωσεν ότι η αλλαγή τούτη φέρνει νέον αίμα, νέον καθαρόν αέραν στες παλιές αποτυχημένες πολιτικές του Μπλέρη τζαι του Καφετή (Brown). Ένα που τα ενδιαφέροντα πράματα που είπεν ο επονομαζόμενος ‘κότσιηνος’ Εντ εν ότι ο πόλεμος στο Ιράκ ήταν λάθος.

Ευπρόσδεκτα τα σχόλια του ‘Εντη, είπεν τζείνον που εσκεφτούμαστεν ούλλοι για χρόνια. Έχω έναν πρόβλημαν όμως: πολλοί που τους βουλευτές των Εργατικών εψηφίσαν ‘ναι’ στη Βουλή των Κοινών (τζιαι όι Κοινοτήτων-είπαμεν, δακάτω η τάξη εν πολλά σημαντική), είχαν αξιώματα επί Μπλέρη τζιαι Καφετή (όπως π.χ. ο αρφός του Έντη) τζιαι ήταν υπό τον πλήρη έλεγχο του Μπλέρη τζιαι της φιλοπολεμικής πολιτικής του. Επίσης, που το 1997 ως φέτος που ήταν εξουσία οι Εργατικοί, ενικατωθήκαν σε 3 πόλεμους (Σερβία/Κόσοβο, Αφγανιστάν, Ιράκ).

Τζιαι ερωτώ: οι κομματικοί δελφίνοι οι οποίοι εφιλούσαν τα οπίσθια του Αντωνή του Μπλέρη τζιαι εσυμβάλαν στο να μπει (αχρείαστα) τούτη η χώρα σε μιαν σύγκρουση που εστοίχισεν σιλιάες ζωές αθώων Ιρακινών τζιαι εκατοντάδες ζωές Εγγλέζων στρατιωτών εννά συνεχίσουν υπό την ηγεσία του Έντη χωρίς επιπτώσεις; Εν φέρουν ευθύνη τζιαι τζείνοι; Τζιαι όμως εννά συνεχίσουν την ολισθηρήν άνοδον τους σε αξιώματα κλπ, εννά μας λαλούν σύντομα γιατί η πολιτική της κυβέρνησης απέτυχεν, γιατί πρέπει να τους ψηφίσουμεν…τα γνωστά.

Εν τζιαι λαλώ ότι πρέπει να αποβληθούν που το κόμμαν τούτοι ούλλοι, αλλά μια πιο βαθκιά ανάλυση της πολιτικής των τελευταίων 13 χρόνων τζιαι μια σοβαρή κριτική εν αναγκαία. Δηλαδή για να μεν πω τζιαι μια δικαστική διαδικασία που να εκθέτει τον παράνομο πόλεμο τζιαι ανατροπή του μακαρίτη του Σαντάμ. Τέλος πάντων. Εν τζιαι είμαι αισιόδοξος γενικά. Η πολιτική εν το παιχνίδιν τζιείνων με φιλοδοξίες που εν συνήθως (όι πάντα) πανέτοιμοι να πατήσουν επί πτωμάτων για να ανελιχθούν. Απλά εν ξέρω ίνταλως τζιοιμούνται τες νύχτες…Σύντομα εννά πω τζιαι κάτι για τη Β. Κορέα, που εν ο επόμενος στόχος τους αμπάλατους…

Advertisements
This entry was posted in Πολιτικά τζιαι ιστορία and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Νέα αρκή οξά το ίδιον περιπαίξιμον;

  1. Ο/Η Antonis λέει:

    Έθελα να έξερα ποιός ήταν ο πρώτος που εμετάφρασεν το House of Commons τζαι έκατσεν τζαι εσκέφτην ότι εν αντροπήν να το πει όπως το έχουν οι ίδιοι ο εγγλέζοι: Βουλή των Κοινών. Το κόμπλεξ του τζαι ο θαυμασμός του για το αριστοκρατικόν τους σύστημαν πρέπει να ήταν πολλά μεγάλος.

    Τωρά για την αλλαγήν στους Εργατικούς τι να πεις… Εκτός αν ο Εντ εν σιανοπαπαθκιά, νομίζω ότι οι φιλοδοξίες του του αρφού του του Ντέιβιντ αθθυμίζουν μου πολλά τον Μπλερ, τζαι εγλυτώσαμεν μιάλην φατσιάν. Είπαμεν όμως, εκτός αν ο Εντ εν σιανοπαπαθκιά…

  2. Ο/Η Marios λέει:

    Ναι, αντρεπούμαστεν να πούμεν τους κοινούς κοινούς, πάντα ευγενικοί οι Κυπραίοι, (Σάιπρους ις λάβλι, έβριμπάντι ις σο φρέντλι)…

    Ναι ο άλλος ο Ντέιβιντ εμέναν εφάτσαρεν μου πολλά αδίστακτος τζιαι γλοιώδης, εν γίνεσαι Υπουργός Εξωτερικών τόσο νέος εκτός τζιαι αν είσαι πολλά ραδιουργός τζιαι επιδέξιος σκαρφαλλωτής. Εννά δείξει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s