Οι Εγγλέζοι τζιαι η τάξη

Η κοινωνική τάξη, όι τζείνη της Μιτζή που μας έκαμνεν τέχνη στο γυμνάσιο τζιαι εν επατούσαμεν. Μακάρι ναν καλά η γεναίκα όπου τζιαι νάναι γιατί υποψιάζουμαι ότι έπαιζεν τζιαι τζείνη πελλόν για να περάσουμεν.

Στην Αγγλίαν η κοινωνική τάξη (τζιαι οι προσπάθεια για ανέλιξην) εν το επίκεντρον της ύπαρξης του Εγγλέζου, που την βασίλισσαν ως τον φουκκαρά που παίζει το ακκορτεόν πόξω που το σούππερμαρκετ πέρκι του δώκουμεν καμιάν μπακκίραν.

Σε πολλά γενικές γραμμές, οι τάξεις δακάτω εν ως εξής:

Εργατική τάξη

Τούτον που θεωρείται ‘εργατική’ τάξη (working class) χωρίζεται κυρίως σε 2 μέρη. Το έναν κομμάτιν μεινίσκει στες σιειρόττερες συνθήκες διαβίωσης, σε estates που τα έχτισεν το κράτος τη δεκαετία του ’70 τζιαι του ’80, ο μόνος τόπος που είχεν πολυκατοικίες ως πρόσφατα (τωρά τα φλατ για city living ιμιsh επολλύναν τζιαι εν πανάκριβα). Τούτη η τάξη βασίζεται κυρίως σε ανεργιακά επιδόματα, βοηθήματα ενοικίου τζιαι οικογένειας για να τα φκάλει πέρα. Η ανεργία θεωρείται φυσιολογική κατάσταση τζιαι ο κόσμος εσυνήθισεν να εν έτσι. Τούτοι εν συνήθως τζιαι φυλετικά χωρισμένοι, οι άσπροι εν πολλο-σμίουν με τους Ασιάτες τζιαι τους Αφρο-Καριμπίανς. Δαμαί υπάρχει πολλύς ρατσισμός τζιαι ξενοφοβία που ούλλους, που φυσικά διαφέρει που τόπο σε τόπο.

Η δεύτερη ομάδα της εργατικής τάξης εν τζείνοι που έχουν δουλειές, σπίθκια τζιαι αυτοκίνητα, σχετικά εν άνετοι τζιαι παν τζιαι διακοπές, παρόλο που τυγχάννει μέσα-μέσα να τα φορτώνουν ούλλα στην πιστωτική. Τούτοι αντιπαθούν πολλά τους άλλους που εν δουλέφκουν, λαλούν τους ‘τσιαβς’ (chavs) ή απλά ‘καθάρματα’ (scum). Εν επίσης χωρισμένοι τζιαι ρατσιστές.

Μεσαία τάξη

Η μεσαία τάξη εν δύσκολο να καθοριστεί. Βασικά εν ούλλοι όσοι έχουν πιο ‘καλά’ επαγγέλματα, θέσεις γραφείου, πιο τεχνικές, δασκάλοι, γιατροί. Βασικά στα χαμηλά στρώματα τούντης τάξης εν όσοι εκαταφέραν τζιαι μπηχτήκαν σε γραφειακή δουλειά, προέρχουνται που την εργατική τάξη τζιαι η θέση τους εν μια σημαντική ανέλιξη. Πολλοί που τούτους επήαν σε πανεπιστήμιο ή κάποιου άλλου έιδους τριτοβάθμια σχολή. Στα πιο ψηλά επίπεδα τούντης τάξης εν τζείνοι που αν είχαν τίτλον ήταν ναν αριστοκρατία με βούλλαν. Ανθρώποι που έχουν πολλά λεφτά, δουλειές καλά αμοιβόμενες, δικηγόροι, γιατροί, οδοντίατροι, αρχιλογιστές τζιαι ττοπ τραπεζικοί. Τούτοι επήαν σε καλά πανεπιστήμια, τα παιθκιά τους παν σε ιδιωτικά σκολεία, έχουν πιο ευρωπαΐκές εμπειρίες, γλώσσες τζιαι διατροφικές συνήθειες. Τούτη η μεσαία τάξη περιφρονεί πολλά την εργατική, για τούτους οι άλλοι εν ούλλοι ‘τσιαβς’, ανεξαρτήτως δουλειάς ή ανεργίας. Τούτοι  μπορεί να εν επίσης ρατσιστές, αλλά έχει τζιαι πολλούς μορφωμένους δαμαί, ή εμάθαν να καμουφλάρουνται παραπάνω τζιαι να εν πιο πολιτικά ‘όρθοί’ στες δηλώσεις τους. Εν φυσικά ταξικά ρατσιστές κατά της εργατικής τάξης, την οποία φοούνται γιατί θεωρούν ότι τρώει τους φόρους τους οποίους πιερώννουν τούτοι τζιαι γεννικά νιώθουν ότι απειλούνται…

Αριστοκρατία

Τζιαι τελευταίαν άφηκα την αριστοκρατίαν. Τούτοι οι ανθρώποι εκληρονομήσαν τίτλους, περιουσίες τζιαι στάτους που τους προγόνους τους, που άλλες εποχές. Ζιουν σε έναν εντελώς διαφορετικόν πλανήτην, περιφρονούν ούλλους τους πουκάτω, εν φοβερά αλαζονικοί, πηαίννουν με το εσσιέκ κκιπί στα καλλύττερα σκολεία, ανεξαρτήτως ικανότητας (π.χ. οι 2 πρίγκηπες οι οποίοι εν κολοκασόφυλλα). Κάμνουν ιππασία τζιαι τζυνηούν αλουπούς για τη πλάκα τους, παίζουν ππόλο τζιαι πηαίννουν σε ιπποδρομίες όπου πίννουν σιαμπάνιαν τζιαι τρων φραουλούες. Μες τούτους ήρταν να μπηχτούν τζιαι κάτι πλούσιοι στους οποίους έδωκεν αξιώματα η κυβέρνηση του Αντωνή του Μπλέρη, έκαμεν τους λόρδους λόγω ‘συνεισφοράς’, συνήθως χρηματικής προς το κόμμα. Μεγάλη διαφθορά.

Τούτη η τάξη εν επίσης πολλά ρατσιστική τζιαι ξενοφοβική, αλλά τούτον γίνεται πάντα πίσω που κλειστές πόρτες, με την εξαίρεσην του άντρα της βασίλισσας, του Φίλιππου (ο οποίος εν αρφός του καλαμαρά βασιλιά παρεμπιπτώντος), ο οποίος μέσα-μέσα λαλεί καμιάν μαλακία δημόσια τζιαι περιπαίζουν τον ούλλοι. Τούτη η τάξη περιφρονεί βαθκιά αλλά τζιαι τρομοκρατείται που τες χαμηλόττερες.

Μετανάστες

Να μεν ξιάννουμεν φυσικά τους μετανάστες, εποχιακούς εργάτες, αιτητές ασύλου τζιαι διάφορους άλλους που τους έφερεν δαμαί η ανάγκη. Τούτους εν τους θέλει κανένας, ειδικά η εργατική τζιαι μεσαία τάξη, παρόλο που οι πλούσιοι επωφελούνται τα μέγιστα που τα φτηνά (τζιαι συχνά παράνομα) εργατικά. Ακόμα τζιαι οι Ασιάτες, Αφρο-Καριμπίανς μετανάστες 1ης, 2ης τζιαι 3ης γενιάς εν τους θέλουν, συνήθως λέοντας ‘κανεί πιον, εν χωρεί άλλους’.

Υπάρχουν φυσικά πολλές διαφορές μεταξύ υπαίθρου τζιαι πόλης, που βορράν ως νότο κλπ, εν έχουμεν χώρον δαμαί για να τα πολλολoούμεν. Κάποιες βασικές έννοιες όμως εν τούτες:

Posh=σημαίνει τούτον που λαλούν στην Ελλάδα ‘κυριλέ’, δηλαδή δήθεν ψηλής ποιότητας. Τούτον μπορεί να σημαίνει οτιδήποτε, ανάλογα με το ποιος το λαλεί

Chav=Το γενικόν στερεότυπον της εργατικής τάξης. Ανθρώποι που φορούν φόρμες, καππελλούθκια τζιαι παπουτσούθκια γυμναστικής ακριβά. Ακριβές μάρκες γεννικά, αλλά χωρίς στυλ δήθεν. Πάλαι τι σημαίνει τούτον εν πολλά υποκειμενικόν.

Η έννοια της τάξης εν πολλά βαθκιά ριζωμένη δακάτω, σε βαθμό που βασικά καθορίζει τη συμπεριφορά των ανθρώπων συνεχώς, τόσο σε προσωπικό όσο τζιαι σε επαγγελματικό επίπεδο. Οι τάξεις εν γενικά στεγανές, τζιαι εν λλίοι που καταφέρνουν να φκουν που τους περιορισμούς της τάξης τους. Οι ευκαιρίες εν λλίες αν είσαι πουκάτω, άφθονες αν είσαι πουπάνω.

Βάλλω σας δαμαί 2 βίτεο που δείχνουν κάπως τούτα που λαλώ.

Το δεύτερον έννεν καθόλου αστείον, εκάμαν το κάτι κωλόπαιδα αριστοκράτες, για να καταλάβετε ίντα στάσην έχουν…

Advertisements
This entry was posted in Πολιτικά τζιαι ιστορία and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Οι Εγγλέζοι τζιαι η τάξη

 1. Ο/Η Helen λέει:

  Αγαπητέ μου μαυρογένη,

  είναι πολυ ενδιαφέροντα αυτά που γράφεις… Εσύ ως άτομο που ζεις εκεί ως φιλοξενούμενος και ξένος που νοιώθεις ότι ανήκεις? και που σε κατατάσουν αυτοί? θα ήθελα πολύ να μας πεις…

 2. Ο/Η marioscy λέει:

  Ελένη μου,

  Εγώ υποθέτω ότι ανήκω σταθερά στη μεσαία τάξη-επαγγελματίας/μορφωμένος κλπ. Οι Εγγλέζοι βλέπουν με σαν κάτι μεταξύ μετανάστη τζιαι Εγγλέζου-δηλαδή εν είμαι ακριβώς μετανάστης, τζιαι είμαι στη χώρα αρκετά χρόνια για να μεν πολλοξεχωρίζω-σε βαθμό που κάποιοι φίλοι μου αναφέρουνται στους μετανάστες τζιαι ξένους με καθαρά ξενοφοβικό τρόπο σάννα τζιαι είμαι Εγγλέζος-εν ξέρω αν πρέπει να το θεωρώ ως κομπλιμέντο να σου πω την αλήθκεια….

 3. Ο/Η Helen λέει:

  Δεν είναι κακό… δείχνει πως έχεις ενσωματωθεί… και αυτό τελικά είναι το ζητούμενο… με την έννοια πως δεν είναι πάντα καλό να ξεχωρίζεις… καταλαβαίνεις τι εννοώ… εσύ είσαι σίγουρα σε άλλγ φάση σε σχέση με τους κυπραίους που είχαν πάει μετανάστες….είναι ενδιαφέρον πάντως… ένας θείος μου που ζει στην αγγλία μας έλεγε όταν πήγαμε να τους επισκεφτούμε σε διακοπές μας εκεί πως η γειτονειά του εγέμωσε «μαύρους» και πως τους πιάνουν τις δουλειές και ρίφκουν το επίπεδο της περιοχής και την αξία των σπιτιών… και το έλεγε αυτός που είχε ζήσει τον ρατσισμό και που 30 χρόνια πριν μπορούσε μόνο να αγοράσει σπίτι σε συγκεκριμένη ποεριοχή στην αγγλία…

 4. Ο/Η marioscy λέει:

  Οι Κυπραίοι μετανάστες εν τζιαι τζείνοι μέρος της εργατικής τάξης (παρόλα τα λεφτά που έχουν) τζιαι νιώθουν ακριβώς το ίδιο με την λευκή εργατική τάξη (την οποία φυσικά υποτιμούν). Άσε που έχουν τζιαι το delusion του Έλληνα που νομίζει πως εν ανώτερος. Τον τζιαιρό που εδίδασκα στο Ελληνικό σχολείο ήταν ένας Κυπραίος παντρεμένος με Εγγλέζα. Η ‘κοινότητα’ ήταν τόσο σφιχτοδεμένη που ο άνθρωπος έτρωεν διάκριση τζιαι είχεν τζιαι το παρατσούκλι ‘ξενοπαντρεμένος’…δηλαδή οι Κυπραίοι, ξένοι σε ξένη χώρα, αποκαλούν τους Εγγλέζους ξένους…
  Η τραγωδία εν ότι οι μετανάστες ξιχάννουν τον ρατσισμό που εφάν οι ίδιοι (ή ίσως λόγω του) γίνουνται ρατσιστές οι ίδιοι-δαμαί εν η αποτυχία της αριστεράς, ότι η εργατική τάξη εγίνηκεν ακροδεξιά…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s